Bram Polman gaat aan de leiding in de team relay.
Bram Polman gaat aan de leiding in de team relay. (Foto: PR)

Handboogsporters Switbertus succesvol in Oirschot

Afgelopen zaterdag was de eerste Run-Archery van seizoen 2018 in het Brabantse Oirschot. Opvallend was het goede presteren van de junioren. Bij de heren is het hele podium eigenlijk junior met als winnaar de Duitse Niklas Krause, Bram Polman van Switbertus en Marthijs Barkel uit Apeldoorn. Bram was goed op dreef en was ondanks zijn 17 jaren overall de snelste Nederlander.

Lichtenvoorde - Het programma was heel compact: kwalificaties over de reguliere achtervolgingsafstand (4x1000 meter door een uitdagend bos). En de finale heats over de sprintafstand (3x400 meter). Oirschot was de eerste wedstrijd volgens het nieuw vastgestelde reglement; er worden nu per schietbeurt vier klapdoelen van 20 cm geschoten op 18 meter. Volgens de nieuwe opzet is de kwalificatie van groot belang; de snelste 10 van de kwalificatie zitten in de A-finale.

Deelnemers aan de B-finale kunnen niet meer winnen van een deelnemer binnen hun categorie in de A-finale. Ruud ten Have was met zijn tijd in de B-finale derde heer overall geworden; dat biedt veel perspectief voor de volgende wedstrijden. Henri Polman was 4e overall en winnaar bij de masters, Jorik Klein Nijenhuis was zevende overall en vierde senior.

Switbertus succesvol in teamrelay
Bij de estafette lag het team van Switbertus (Bram en Henri Polman en Jorik Klein Nijenhuis) lang aan de leiding maar door een slechte schietbeurt van Henri zat er niet meer dan een zilveren plak in. Ruud ten Have zat in een ander team en wist door voortreffelijk schieten een bronzen plak binnen te halen.

De tweede wedstrijd in de Dutch Run-Archery CUP is op 26 mei in Lichtenvoorde. Schrijf snel in via runarchery@st-switbertus.nl

Meer berichten