De drie teams van Boerengolfteam Lievelde zijn klaar voor de competitie.
De drie teams van Boerengolfteam Lievelde zijn klaar voor de competitie. (Foto: Eveline Zuurbier)

Boerengolfteam Lievelde startklaar voor competitie

De mannen van de drie teams Boerengolfteam Lievelde zijn startklaar voor de nieuwe competitie, die 15 april begint bij boerderij De Koekoek in Ruurlo. Afgelopen week kregen de drie boerengolfteams bij Loco de nieuwe shirts uitgereikt. Rick ter Bogt van de coöperatieve werktuigenvereniging CWV-Lievelde en Rik Groothuis van Loco overhandigden de sporttenues. In oktober staat het Open NK Boerengolf in Lievelde op de agenda waar de teams naar toe werken.

(door Lineke Voltman)

LIEVELDE - Afgelopen zondag was er al de individuele wedstrijd bij de Melktap in Geesteren. Hemmie Spekschoor van team 1 behaalde daar een tweede plaats.
"We zijn in 2004 begonnen met een team. De reden was meedoen aan het eerst Open Nederlands Kampioenschap. In het begin was er nog geen training maar sinds de competitie Boerengolf bestaat, zijn we aan het trainen geslagen. En die slaan we nooit over. Die gaat altijd door, weer of geen weer, sneeuw of harde wind", vertelt Wilfried Maarse.

Gezellig team
Sinds dag één is CWV-Lievelde sponsor van het team. Tot vijf jaar geleden droeg het boerengolfteam de naam van de sponsor totdat door er meer leden zich aanmeldden en er een tweede sponsor meer dan welkom was. "We zijn begonnen met vier personen. Nu hebben we tien vaste spelers en drie invallers die niet elke zondag meegaan. De sport is ontzettend leuk om te doen en we hebben nu een gezellig team dat voor het hoogste gaat. Met het eerste team probeer je zo hoog mogelijk te komen."

Mental coach
Elke zondag gaan de heren van Boerengolfteam Lievelde op pad, hetzij voor een training en/of een wedstrijd in de regio. Daarna is het dikwijls goed terugkomen in Lievelde bij sponsor Loco. "Ik heb zelf niks met boerengolf, maar de Lieveldse mensen die het spelen ken ik wel. Het afsluiten van een wedstrijd gebeurt nogal eens hier. Clemens werkt bij ons. Bij het aankomende Open Nederlandse Kampioenschap ga ik wel kijken. Misschien als hun mental coach", lacht Rik Groothuis.

Agrarische sport

CWV Lievelde sponsort al vanaf het begin. "Voor het eerste NK wilden we veel teams uit de buurt in de baan hebben. Dus ook een team van medewerkers van CWV. Een andere reden is dat het een agrarische sport is. De boerengolfsport past bij onze activiteiten. De teams gaan toch naar onze klanten toe", vertelt Rick ter Bogt.


CWV stelt voor het Open Nederlands Kampioenschap Boerengolf machines beschikbaar voor de aankleding van het terrein. CWV heeft ook een keer een wagen in de baan gezet die als hindernis telde.

Mekka boerengolf

In het weekend van 6 en 7 oktober vindt in Lievelde bij Kaasboerderij Weenink het ONK plaats. Ook teams uit Duitsland en België zullen daaraan meedoen. De boerengolfbaan bij de familie Weenink is het Mekka van de boerengolfsport. Hier is de activiteit ontstaan, een serieus alternatief voor de golfsport die we kennen van Tiger Woods.

Meer berichten