Foto: Koffie

'Ff zitten' bij terras activiteitencentrum Groenlo

Activiteitencentrum Groenlo opent op maandag 23 april haar terras 'Ff zitten'. Dichtbij het busstation van Groenlo kunnen bezoekers hier even lekker zitten en genieten van een kopje koffie of thee. Kom je ook een keer langs? Je vindt activiteitencentrum Groenlo aan de Parallelweg 19 in Groenlo.

Activiteitencentrum Groenlo is onderdeel van De Lichtenvoorde. Hier zijn dagelijks mensen met een beperking bezig met allerlei activiteiten, ieder op zijn eigen manier. Vanaf maandag 23 april gaan zij bezoekers van het terras bedienen. Speciaal daarvoor krijgen zij les in 'hoe ben ik een goede gastvrouw of -heer'.

Ontmoeting
Een begeleider van activiteitencentrum Groenlo vertelt: 'Het is voor onze cliënten belangrijk om mee te doen in de samenleving. Dat is voor sommige cliënten best wel lastig. Daarom hebben we besloten om de samenleving naar óns toe te halen. We hopen op interactie tussen bezoekers en cliënten. Het gaat dan ook vooral om de ontmoeting.'

Bijzonder
Het terras is een 'bijzonder' terras. En is zeker geen horecagelegenheid. 'Wij zijn alleen open met mooi weer. Als het bord buiten staat, betekent dit dat we open zijn. Bezoekers zijn dan welkom op ons terras. Onze werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 15.00 uur,' vertelt een begeleider. 'We beginnen bovendien klein. We zijn benieuwd hoe het gaat lopen. En we hebben daarom ook gekozen om te beginnen met koffie en thee. Vanaf daar zien we verder! We hebben er zin in en hopen op veel bezoekers.'

De Lichtenvoorde
De Lichtenvoorde is een zorginstelling voor mensen met een (verstandelijke) beperking en richt zich op jeugd- en jongerenzorg, volwassenzorg, ouderenzorg en werk en vrije tijd in Oost-Gelderland. De Lichtenvoorde bestaat inmiddels meer dan 50 jaar en is meer dan 40 jaar actief. Kijk voor meer informatie op www.delichtenvoorde.nl.

Meer berichten