Dhr Bluiminck schenkt twee dwarsfluiten aan Harmonie en Drumband St. Caecilia

Afgelopen zondag hield de harmonie en drumband St. Caecilia een mini Maestro concert in zalencentrum “t Zwaantje in Lichtenvoorde. Drie jonge mini-maestro’s hadden zich aangemeld en stonden te popelen om het orkest naar grote hoogte te doen stijgen.

’s Morgens werden de jonge dirigenten op deskundige wijze het vak geleerd door onze eigen dirigente Ira Wunnekink. Zij leerde hun hoe je een orkest “aan” kunt zetten en daarna ook weer “uit“ kunt zetten. Hoe je een orkest sneller of langzamer kunt laten spelen en hoe je een orkest harder of zachter kunt laten klinken. De twee meisjes en een jongeman pikten de aanwijzingen goed op en lieten ’s middags in een bomvolle concertzaal zien wat ze ’s morgens hadden geleerd. Het publiek was uitzinnig en zowel de jonge maestro’s als de ouders glommen van trots.

Ook de drumband had wat leuks bedacht. Een tiental jeugdige vrijwilligers uit het publiek heeft zich in de pauze buiten op de parkeerplaats de blaren in de handen geoefend op een aantal trommels.

Meteen na de pauze lieten ook zij zien wat ze hadden geleerd. Zij hadden een leuke act met veel tromgeroffel en een aantal komische momenten. Al met al een geslaagde middag waar zowel het publiek zich heeft vermaakt, en ook de jeugd enthousiast is gemaakt en heeft gezien dat muziek maken niet moeilijk, maar vooral “leuk” is.

Na afloop van het concert werd dhr. Bluiminck even naar voren geroepen en in het zonnetje gezet. Hij is de opa van onze hoorniste Naomi Bluiminck. Opa Bluimink draagt de harmonie en drumband St. Caecilia een warm hart toe en heeft daarom de vereniging 2 splinternieuwe dwarsfluiten geschonken. De vereniging is uiteraard heel dankbaar voor dit mooie gebaar, en daarom ontving dhr. Bluiminck uit handen van de kersverse voorzitter Frank Spiekker een mooie bos bloemen.

Zo komt er een einde aan een mooie middag. De harmonie en drumband St. Caecilia gaat na vandaag weer volop aan het werk voor de volgende optredens. Op 4 mei spelen we weer op de dodenherdenking. Op 5 mei doen een aantal leden mee aan het Bevrijdingsorkest Oost Gelre en op 7 juli geven we alweer een zomerconcert. De harmonie repeteert op maandagavond vanaf half acht in Den Diek, en de drumband repeteert op woensdagavond ook in Den Diek.

Meer berichten