Foto: pr

Coalitie bereikt akkoord: 'OG is gemakkelijke gemeente'

CDA en VVD hebben een akkoord bereikt over het te voeren regeerprogramma voor de komende vier jaar. Beiden noemen het geen akkoord maar een programma om de constructieve samenwerking te benadrukken. Op 8 mei wordt het programma 'Volle kracht vooruit!' voorgelegd aan de raad.

OOST GELRE - "Op wonen hebben we veel ingezet. Dat geldt ook voor duurzaamheid. We moeten grote slagen maken in de energietransitie. Zo ook voor het sociale domein. Die transitie vindt nu pas echt plaats. Daarnaast blijft bereikbaarheid door een A18 een issue voor een goede bereikbaarheid en de industrie. De verbinding met Duitsland is onderbelicht, de partner om de hoek met wie we het meest zaken doen", lichten Niek Bragt (CDA) en Kees Porskamp (VVD) toe.

De nieuwe coalitie zet een wethouder (Karel Bonsen) in op regionale samenwerking en die met de Euregio. Dit om op alle fronten vertegenwoordigd te zijn als gemeente. "We willen die rol naar ons toetrekken. We zijn een gemakkelijke gemeente. We liggen centraal in de Achterhoek. Daarmee kunnen we veel meer kansen benutten. Geen krimp, maar de vooruitgang benadrukken."

Er zijn vier wethouders: Jos Hoenderboom CDA (sociale domein), Marieke Frank CDA (economie, RO), Bart Porskamp VVD (Volkshuisvesting, energietransitie) en Karel Bonsen VVD (financiën, mobiliteit). Nieuw is dat elke wethouder een programma krijgt toegewezen. Frank wordt verantwoordelijk voor 'Geef Lichtenvoorde kleur' en Bonsen voor de A18.

Meer berichten