Sportploeg van het jaar is RKZVC geworden. Stijn Elferink sportman en de meidenvolleybalploeg MC1 de publiekslieveling. Foto: Eveline Zuurbier
Sportploeg van het jaar is RKZVC geworden. Stijn Elferink sportman en de meidenvolleybalploeg MC1 de publiekslieveling. Foto: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

Meidenteam Longa'59 dé publiekslieveling

Ga er maar aan staan: als jonge volleybalmeidenteam van Longa '59 opboksen tegen de voetbalmannen van RKZVC om de titel van beste sportploeg van het jaar 2017 te worden. De volleybalsters promoveerden al naar de hoofdklasse.

Dat moeten de Zieuwentse voetballers nog zien te bereiken. Komend weekend wordt dat uitgemaakt bij Longa '30 in Lichtenvoorde. RKZVC staat met één been in de hoofdklasse. Ze staan met één punt meer dan Longa '30 bovenaan in de 1e klasse. Volgende week weten we meer. Het kon daarom niet anders de mannen van RKZVC uit te roepen tot beste sportploeg van het sportjaar 2017. De meiden - als enige in oranje teamkleding op het podium - kreeg de publieksprijs. Presentator Domien Esselink merkte op dat Longa '59 weer een topploeg in haar midden heeft. "Dat moet de club weer hoop geven."

Beste sporter werd Stijn Elferink. Hij werd tot drie keer toe Nederlands kampioen survival. Op de korte, middellange en lange en de zwaarste survivalrun haalde hij het goud binnen. Elferink is vaker genomineerd geweest voor de prijs, maar kreeg nu de roem die hij verdient.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox