Een momentopname van de Dweilorkestendag 2017 in Groenlo. Foto: Marcel Houwer
Een momentopname van de Dweilorkestendag 2017 in Groenlo. Foto: Marcel Houwer (Foto: Eveline Zuurbier)

Beachparty houdt feeststemming 23ste Dweilorkestendag nog lang vast

De borden met daarop de aankondiging van de 23ste editie van het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap, dé Dweilorkestendag, staan uitnodigend aan de invalswegen van Groenlo, de laatste puntjes worden op de i gezet, de laatste vinkjes achter de actiepunten geplaatst. Wat voorzitter van de Dweilorkestendag Frank Beurskens betreft mag het feest beginnen. "Ik zie er ieder jaar weer naar uit."

OOST GELRE - "Jarenlang als liefhebber en nu voor het derde jaar vanuit de organisatie. Een prachtig evenement voor de gehele regio. Als de voortekenen niet bedriegen wordt het weer een ouderwets gezellige dag in ons gezellige vestingstadje met 30 toporkesten op zeven podia en ruim 100 vrijwilligers die alles in werk stellen om iedereen een onvergetelijke, zorgeloze dag te bezorgen."

Vanaf het middaguur zal de Grolse binnenstad overspoeld worden met vrolijke klanken van nog vrolijker muzikanten. Overal uit Nederland komen ze vandaan. Ook uit eigen regio, met toporkesten Toontje Ongeregeld uit Winterswijk, Mini Knuffle uit Groenlo en Onwiezen uut 't Oosten, een samensmelting van Valse Loch uit Beltrum en Dokter's Swingende Infuustoeters uit Lichtenvoorde, liefst 45 man/vrouw sterk. Naast dweilmuziek kunnen bezoekers genieten van ander straatvermaak. De Dweilorkestendag wordt afgesloten met de prijsuitreiking om 18.30 uur op de Markt door burgemeester Annette Bronsvoort en Alex Evenhuis van Grolsch.

Beachparty
Nieuw dit jaar is een beachparty. Er bestond bij de organisatie een wens om de feestemming nog een paar uur langer vast te houden. Bezoekers van het dweilorkestenfestijn en jongeren gaven ook aan het jammer te vinden dat het feest op zijn hoogtepunt ineens ophoudt. Erwin de Roo van City-Lido had er wel ideeën over. Het resulteerde in de beachparty in de Kerkhofsteeg, hartje Groenlo, vanaf 17.00 uur. Op deze manier willen de organisatoren de Hemelvaartsdag in de gezellige binnenstad nog meer smoel geven, in de hoop het concept in de loop der jaren uit te breiden. Zo hoopt ook de Roo. "Het zou mooi zijn dat het feest zich van hieruit weer meer naar de binnenstad uitbreidt met op verschillende plekken vertier en muziek."

Beachparty
De DJ's die van de beachparty een waar knalafterdweilorkestdagparty maken zijn Robba Rovega (17.00-20.00 uur), Jay Boss (20.00-21.00 uur), Ray Montreal (21.00-22.00 uur) en van 22.00 tot 23.00 uur Jay Boss vs Ray Montreal. Naast de gebruikelijke drankjes deze avond eveneens sfeerverhogende cocktails. De entree is net als op de dweilorkestendag geheel gratis.

Meer berichten