Internationale historische motorzaagdemonstraties bij Nahuis

In het weekend na Hemelvaart houden de verzamelaars en liefhebbers van historische motorzagen uit heel Europa hun jaarlijkse bijeenkomst bij Stoomhoutzagerij Nahuis aan de Winterswijkseweg 47-49 in Groenlo. De deelnemers komen o.a. uit Duitsland, Zweden, Zwitserland België en Noorwegen.

Zij laten hun perfect onderhouden en fraai ogende historische motorzagen niet alleen zien maar geven ook voortdurend demonstraties met deze historische apparatuur. Aanwezig zijn motorzagen van bekende merken zoals Dolmar, Stihl, Husqvarna, Jonsered, Rinco en Festo maar ook andere merken zullen te zien zijn.

Op dit treffen is ook goed te zien hoe de motorzaag zich heeft ontwikkeld. Van grote, zware twee manszagen met benzine of electro motor naar de kleine lichte eenmanszaag die wij nu kennen. De motorzagen zijn ruwweg van de bouwjaren 1920 tot 1980.

De demonstraties zijn te bezoeken op zaterdag 12 mei van 10.00 tot 16.00 uur en zondag 13 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Toegangsprijs 4 euro, kinderen tot 12 jaar 2 euro.

De volgende youtube – filmpjes geven een goede indruk van wat er te zien is:

Meer berichten