De wethouders Nijland (Aalten) en Frank (Oost Gelre) zetten samen met CIF-voorman Grootenboer de spade in de grond voor glasvezel in het buitengebied.
De wethouders Nijland (Aalten) en Frank (Oost Gelre) zetten samen met CIF-voorman Grootenboer de spade in de grond voor glasvezel in het buitengebied. (Foto: Eveline Zuurbier)

Veel animo voor glasvezel; eerste spade de grond in

Maar liefst 73 procent van de inwoners koos in het buitengebied van Oost Gelre en Aalten voor een aansluiting op glasvezel. Dat percentage is in alle andere gemeenten waar Glasvezel Buitenaf investeert, niet eerder behaald.

ZIEUWENT - De schop gaat aan de Hulshofweg op de grens met Berkelland in de grond om op dat glasvezelnetwerk aan te lussen. Eind van dit jaar hebben inwoners in het buitengebied van Oost Gelre en Aalten allemaal glasvezel. Ook de scholen in het gebied worden aangesloten.

"Vandaag is de allermooiste dag van al de dagen toen spades officieel de grond in zijn gegaan voor het snelle glasvezel, zei Piet Grootenboer van het bedrijf 'Glasvezel Buitenaf'. "We gaan voor de top, zeiden deze beide gemeenten, en dat is hier zeker gebeurd."

Over twee weken gaat de aannemer in hoog tempo aan de slag. "Het gaat nu voor de inwoners gebeuren!" Wethouder Marieke Frank en de Aaltense wethouder Gerard Nijland zetten samen met Grootenboer de eerste spades in de grond. Dit gebeurde op De Kunnerij in Zieuwent. De ambassadeurs uit de kleine kernen waren uitgenodigd bij dit gedenkwaardige moment aanwezig te zijn.
De aanloop naar glasvezel in de bodem ging door regelgeving en later door tegenvallende graafwerkzaamheden in Berkelland en Winterswijk, niet van een leien dak. "Maar zonder wrijving geen glans."

Meer berichten