Dito Theaterweek in teken van musical Tarzan

Oost Gelre - Ook dit jaar wordt er weer een theaterweek georganiseerd voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens deze creatieve week zullen kinderen werken aan de theatervoorstelling Tarzan. Dit jaar is een speciaal jaar, want de organisatie viert haar eerste lustrum.

Op maandag 16 juli start namelijk de vijfde editie van deze theaterweek. Tijdens de vier ochtenden werken kinderen aan de musical Tarzan.
Tarzan gaat over een verhaal van een jong Engels gezin dat schipbreuk leidt en strandt in de meedogenloze jungle van Afrika. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren kind moederziel alleen achter. Hij wordt gevonden door Kala, een vrouwtjesgorilla, die het mensenkind in haar hart sluit en hem de naam Tarzan geeft. Tarzan groeit te midden van gorilla's op tot een atletische, vindingrijke jongeman. Het avontuur bereikt zijn climax als Tarzan, die constant op zoek is naar zijn ware identiteit, een onverwachte ontmoeting heeft met de beeldschone Jane. Dit voor Tarzan vreemde maar toch bekende wezen zorgt bij hem voor gevoelens die hij nooit eerder heeft gehad. Als Jane terug moet naar Engeland, komt Tarzan voor een ingrijpende keus te staan: meegaan met Jane en een leven opbouwen tussen de mensen tot wie hij genetisch behoort of blijven bij zijn gorillafamilie, waar hij gevoelsmatig thuis is.

De Mattelier
Aan dit mooie verhaal kunnen de kinderen werken tijdens de Dito Theaterweek. Voor het eerst zitten we dit jaar in een nieuw gebouw; De Mattelier. Daar kunnen we gebruik maken van diverse zalen en zullen we donderdag 19 juli de musical opvoeren op het echte grote toneel in de grote zaal.
Alle jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar kunnen zich opgeven voor toneel, film, techniek, schmink, kleding maken, decor bouw, dans of andere leuke knutselactiviteiten. Kosten zijn 10,- euro per kind, voor alle dagen.
Lijkt het je leuk om vier ochtenden creatief bezig te zijn, meld je dan snel aan: ditotheaterweek@outlook.com
De theaterweek is van 16 tot en met 19 juli van 9 tot 12 uur bij De Mattelier in Groenlo.

Meer berichten