Foto: Femke Ikink

Mu-Chin Zieuwent viert sfeervol jubileum

In 1976 richtte Hemmy Olthof met enkele anderen de karatevereniging Mu-Chin Zieuwent op. Op 12 mei 1978 werd dit notarieel vastgelegd. Nu, 40 jaar later, bestaat de vereniging nog steeds. Door de jaren heen hebben veel kinderen en volwassenen hier karate in hun hart gesloten.

Zieuwent - Naast het aanbieden van alle aspecten van karate op recreatief niveau is het sociale gebeuren bij de vereniging erg belangrijk: er is aandacht voor een jarige, Sinterklaas wordt gevierd, het kalenderjaar wordt leuk afgesloten, de jaarlijkse dauwtraining met ontbijt, er is een kamp en alle gezinsleden van de karateka’s worden elk jaar uitgenodigd voor de jaarlijkse barbecue. Dan wordt ook de ‘Karateka van het Jaar’ bekend gemaakt.

Afgelopen zaterdag bestond de vereniging precies 40 jaar. Dit werd gevierd met het onthullen van een eerbetoon aan onze wijlen oprichter Hemmy Olthof. Kunstenaar Jan Rengelink heeft een prachtig portret van Hemmy geschilderd. ‘Ja, dat is Hemmy’, ‘Wauw’, ‘Ohh’ en ‘Het is precies Hemmy’ waren veel gehoorde reacties. ‘Nu kijkt Hemmy niet alleen vanuit boven naar ons maar ook vanuit de dojo’, zei een lid.

Katawedstrijden
Na het onthullen was het tijd voor de katawedstrijden. Verdeeld over drie poules streden alle leden voor de 1e plaats. Kata is een vaste serie bewegingen waarmee de karateka een gevecht uitbeeldt tegen een denkbeeldige tegenstander. Dit probeer je zo correct mogelijk uit te voeren. Uiteindelijk wonnen Mert, Bo en Jurre de 1e prijs. Gefeliciteerd! Het was super om te zien dat iedereen elkaar aanmoedigde en respect voor elkaar had. De ene karateka ging voor de 1e plaats en voor de andere was het al een topprestatie om voor veel toeschouwers zijn of haar kunsten te laten zien. Daarom kreeg iedereen een grote medaille als prijs. De ochtend werd afgesloten met een cadeau van het bestuur aan alle huidige leden: een sporttas met de naam en het logo van de vereniging er op.

Reünie
’s Middags was er een reünie voor alle (oud)-leden van de vereniging. Onder het genot van een hapje en drankje werd er teruggekeken op het 40-jarig bestaan. O.a. een diavoorstelling met foto’s door de jaren heen hielp bij het ophalen van veel herinneringen: stenen bikken om geld te verdienen voor een nieuwe dojo, de vele kampen en wedstrijden, de jaarlijkse varken aan het spits of barbecue voor alle leden en ouders, nachttrainingen, Anton Geesink en Ton van Elten op bezoek, de rood-witte trainingspakken, dauwtrainingen en meer.

Die middag werd er flink met elkaar gepraat en gelachen. ‘Een goede karateka zijn begint tussen de oren’, was een vaste uitspraak van Hemmy. Dit werd door iedereen beaamd. Veel oud-leden gaven aan dat ze veel aan karate hebben gehad, zoals: meer zelfvertrouwen, bescheiden en optimistisch zijn, zelfredzaamheid, respect en discipline hebben en goed kunnen focussen. Dit zijn allemaal waarden die bij karate ten grondslag liggen. Het bestuur bedankt alle (oud-)leden, (oud-)vrijwilligers, ouders e.a. voor wat zij in het 40-jarig bestaan voor deze vereniging heeft gedaan.

Kijk voor een sfeerimpressie op de  facebookpagina 'Mu Chin Zieuwent' of http://muchin-zieuwent.nl

Meer berichten