'Lekker druk' bij 'Over de Top. Foto's: Eveline Zuurbier
'Lekker druk' bij 'Over de Top. Foto's: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

Onder stralende zon 'over de top' gaan

Het 'Over de Top-festival' tikte in het pinksterweekend 4000 bezoekers aan. Bijna 1000 bezoekers meer dan vorig jaar. "We wisten dat het druk zou worden", zegt Nienke Penterman van de organisatie.

Lichtenvoorde - "We zagen op het weerbericht dat het warm zou worden en hebben voor vandaag (zondag) maatregelen getroffen: water, verkoeling en ijsjes."Het is fijn dat er weer meer bezoekers op 'Over de Top' komen, zegt de organisatie, maar wat we willen is dat bezoekers het leuk vinden. Het festival is overzichtelijk. "Ouders kunnen naar een bandje kijken of met een biertje gezellig zitten terwijl de kinderen spelen. We proberen elk jaar iets nieuws te verzinnen met bijzondere acts. De line-up is dit jaar diverser dan ooit en dat maakt het festival zo leuk. De mensen blijven verrassen. De ouders gaan straks de kinderen naar opa en oma brengen en komen voor het avondfeest weer terug."

Het decor is elk jaar anders. Dat wordt met vrijwilligers in het netwerk van de organisatie gerealiseerd, zegt Nienke. "We doen en maken alles zelf. Het festival draait op 150 vrijwilligers zodat we het voor gezinnen toegankelijk kunnen houden."

Meer berichten