Con Forza laat op zondag 3 juni van zich horen op de instuif in Antoniushove onder leiding van dirigent Wil Plas uit Enschede.
Con Forza laat op zondag 3 juni van zich horen op de instuif in Antoniushove onder leiding van dirigent Wil Plas uit Enschede. (Foto: Jan Oberink)

Accordeonmuziek en voordracht op instuif

Zondag 3 juni is de laatste Instuif voor de zomerstop. Op het programma staan schrijfster en vertelster Ankh Gussinklo en de Aaltense accordeonvereniging Con Forza in Antoniushove. De aanvang in het Grand Café van Antoniushove is 14.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.

Lichtenvoorde - Ankh Gussinklo werd in 1947 geboren op de Heisterkamp in Lintelo. Ankh was de tweede uit een gezin van zeven kinderen. Ze is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen, die voor haar een bron van inspiratie zijn. Het schrijven van gedichten voor bruiloften en andere gebeurtenissen in de buurt is haar met de paplepel ingegoten. Dat deed haar moeder namelijk veel. Toen ze zelf een jaar of vijftien was, liet haar moeder haar die gedichten ook schrijven, omdat die het er soms te druk voor had. Later schreef Ankh cabaretteksten en -liedjes voor de Puntensliepers, een groep waar ze een jaar of tien mee door de Achterhoek getrokken heeft. Nog later ging ze zelf, hetzij in haar eentje, hetzij samen met anderen, met een tas vol verhalen en gedichten de boer op. Ook het schrijven van een wekelijkse column maakt inmiddels deel uit van haar bestaan.

Con Forza Aalten
Sinds september 2005 staat het orkest onder leiding van dirigent Wil Plas uit Enschede. De vereniging bestaat uit één orkest en daarnaast is er een ensemble. Het orkest speelt een breed repertoire. Alle partijen van het orkest maken deel uit van dit ensemble en dit kan aangevuld worden met slagwerk of percussie. Con Forza telt 25 enthousiaste leden. Ook Duitse leden maken deel uit van deze vereniging. De jaarlijkse terugkerende activiteiten zijn het miniconcert voor de zomervakantie, optreden tijdens 'Bredevoort Schittert', concert in de Pol en een optreden vlak voor de kerst.

Con Forza wil in de toekomst ook beginnen met een jeugdaccordeonorkest en een Steirisch harmonica-orkest.

Meer berichten

Shopbox