De spelersgroep van het project 'Muziektheater maak je samen' sluit haar eerste seizoen af met twee voorstellingen. Foto: PR
De spelersgroep van het project 'Muziektheater maak je samen' sluit haar eerste seizoen af met twee voorstellingen. Foto: PR (Foto: PR)

Muziektheatergroep brengt De Waaivrouw

Oost Gelre - Na een tiental weken flink repeteren is het dan bijna zover. De spelersgroep van het project 'Muziektheater maak je samen' sluit haar eerste seizoen af met twee voorstellingen.

De eerste is in de theaterzaal van Boogie Woogie cultuurcentrum in Winterswijk op vrijdagavond 1 juni, aanvang 19.30 uur. De tweede voorstelling volgt zondagmiddag 3 juni in het Graafschap College te Groenlo, aanvang 15.00 uur. Entree 4 euro.

De theatergroep voert De Waaivrouw uit naar een sprookje van Godfried Bomans. Theatermaker Sanne Arbouw heeft het verhaal prachtig bewerkt en geënsceneerd en muziekdocent Jan Willem van de Velde heeft er mooie liedjes bij geschreven die live worden begeleid door een combo van amateurmusici. Ook de bigband van Boogie Woogie zal meewerken aan de voorstellingen.

Dit kunstproject is een initiatief van Boogie Woogie cultuurcentrum in samenwerking met zorgaanbieders Estinea en De Lichtenvoorde, Hamalandschool Lichtenvoorde, VSO-school het Bariet in Lichtenvoorde en het Graafschap College. In het tweede seizoen wordt het docententeam aangevuld met een docent dans/ beweging en een docent beeldende kunst.

Hhet Muziektheaterproject wordt ondersteund door de gemeenten Winterswijk, Aalten en Oost Gelre, NSGK, Prins Bernard Cultuurfonds, SPZ, Stichting Boschuysen, FVG en Kanjers voor Kanjers.

Meer berichten

Shopbox