Foto: BAS

Zonnige kinderspelen met veel waterpret in Lievelde

Lievelde - Zaterdag werden tijdens de kermis in Lievelde de jaarlijkse kinderspelen georganiseerd, onder zeer zonnige omstandigheden en met veel waterpret. Dit jaar voor het eerste gecombineerd met de seniorenmiddag. Zowel jong als oud vermaakte zich goed en het leek een geslaagde combinatie te zijn.

De jeugd kon vogelschieten en de senioren vogelgooien en dit heeft twee nieuwe koningsparen opgeleverd, namelijk Daan Reinders en Danique te Marveld (Jeugdkoningspaar 2018) en Joop Ratering en Thea Buesink (senioren koningspaar 2018). Maandag is het vogelschieten voor de volwassenen en zijn er dus drie nieuwe koningsparen.
Gisteren vond voor de tweede keer de zeepkistenrace plaats. Dit jaar opnieuw met de zeven meter hoge schans waar de deelnemers vanaf gingen, gevolgd door een aantal nieuwe, spectaculaire hindernissen. Vooral de waterbak met het vlot aan het einde van de baan, leverde veel hilariteit en natte pakken op.

Winnaars van de titel Zeepkisten Master Team:
Klasse Heanig an (deelnemers tot groep 8): Monster Energy (Daan Reinders, Jasper Wopereis, Tim Reinders, Lasse Hallers)
Klasse Gangmakers (deelnemers vanaf de 1e klas tot 16 jaar): Amotinados (Guus te Brake, Koen Bleumink, Sem te Woerd, Job Buesink)
Klasse Strepenjagers (deelnemers 16 jaar en ouder): Buurtvereniging Den Esch (René Beijer, Ben te Marveld, Jan Krooshof, Dion Jansen)

Koningsparen
Maandag vond het vogelschieten voor de volwassenen plaats. Koningspaar is geworden Björn Demkes en Mathilde Ponds. De titel Seniorenkoningspaar gaat dit jaar naar Joop Ratering en Thea Buesink. Jeugdkoningspaar is Daan Reinders en Danique te Marveld.

Meer berichten