Edwin Bomers krijgt voorafgaand aan de open dag op Marveld een koninklijke onderscheiding opgespeld.
Edwin Bomers krijgt voorafgaand aan de open dag op Marveld een koninklijke onderscheiding opgespeld. (Foto: Marcel Houwer)

Edwin Bomers geridderd voor vele verdiensten

Edwin Bomers is op het jubileumfeest van 50 jaar Marveld Recreatie verrast met een koninklijke onderscheiding. Zondagmorgen voorafgaand aan de open dag op het vakantiepark werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Annette Bronsvoort spelde Bomers de versierselen op.

(door Eveline Zuurbier)

GROENLO - Edwin Bomers nam dertig jaar geleden het bedrijf Marveld over van zijn vader en heeft er een modern park van gemaakt. Jaarlijks ontvang Marveld Recreatie 90.000 bezoekers. Behalve dat er veel bezoekers naar Oost Gelre komen, heeft hij veel werkgelegenheid gecreëerd voor 65 vaste werknemers en ruim 100 vakantiewerkers.

Wat Edwin Bomers vooral siert is dat hij zijn bedrijf runt vanuit de gedachte dat hij altijd de samenwerking opzoekt, zowel lokaal, regionaal, landelijk en internationaal waarmee hij Groenlo als vestingstad promoot. Voor het behoud van sportvoorzieningen als het zwembad, tennis- en golfpark in Groenlo is hij de samenwerking aangegaan met de gemeente Oost Gelre.

Bekendheid Achterhoek
Vanuit zijn werk ontplooit Edwin Bomers veel initiatieven en weet hij diverse samenwerkingsverbanden in de Achterhoek impulsen te geven op het gebied van toerisme. Zo is hij grondlegger van 'Kamperen in de Achterhoek' waarin 27 recreatiebedrijven hun krachten bundelen, is hij een groot sponsor voor onder meer het internationale Marveld Jeugdtoernooi en ontvangt hij binnenkort sporters en hun begeleiders voor de Special Olympics. Het Marveldpark is van 8 tot en met 10 juni het olympisch dorp voor dit evenement waar 2000 sporters aan meedoen.

Bestuursfuncties
Door zijn optreden werkt hij aan de naamsbekendheid van de Achterhoek en wordt de regio als toeristisch gebied gekend en gewaardeerd. Bomers bekleedt meerdere bestuursfunctie die hij vrijwillig doet. Hij is betrokken bij de Arfgoodroute, het klank- en lichtspel in de Oude Calixtus en de Belangenvereniging Groenlo. De Groenlo Vestingstad Expres is een treintje dat vakantiegangers rijdt door Groenlo en omgeving. Dit heeft het toerisme een enorme boost gegeven. Het neveneffect is dat toeristen op tal van bezienswaardigheden worden gewezen en de winkels in Groenlo. Het treintje doet ook dienst als vervoermiddel voor de schooljeugd. Hij geeft ook bedrijfsvoeringsadviezen bij branchegenoten en zoekt telkens een verbindende rol.

Zondag had Marveld Recreatie de deuren voor iedereen wijd open gezet. De verrassing aan het begin van de dag was voor Edwin Bomers groot. Normaal precies weet hij precies wat er op het park gebeurt. Zondagmorgen even niet.

Meer berichten