De tekening vann de ontwerpvergunning. Foto: pr
De tekening vann de ontwerpvergunning. Foto: pr (Foto: Pr)

Oost Gelre dient ook zienswijze RMS in

Gemeente Oost Gelre heeft op de laatste dag van de periode van inzage van het RMS-plan een zienswijze ingediend. Het Duitse bedrijf wil op de Laarberg de grootste bioraffinagefabriek van Europa bouwen en heeft daarvoor een omgevingsvergunning nodig, die de goedkeuring moet hebben van de provincie Gelderland.

OOST GELRE - Bij de omgevingsdienst Achterhoek in Hengelo waren op 22 mei zestien zienswijzen binnen gekomen. Onder de zienswijze een van de gemeente Oost Gelre. Wethouder Bart Porskamp deelde dit mede tijdens de commissievergadering. Oost Gelre heeft geen bezwaar, maar om een advies ingediend die in lijn ligt met een motie uit 2015 waarmee een meerderheid van de gemeenteraad zorgen uitsprak.

Het ingediende advies komt tegemoet aan het raadsbesluit. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft geen bezwaar te zien. De stichting Mestvergister Groenlo Nee weren zich tegen de komst van de mega mestfabriek. Zij zien grote milieu- en gezondheidsrisico's en hebben drie bezwaren ingediend tegen de RMS-ontwerpvergunning. Het gaat om drie bezwaren die een samenbundeling zijn van 250 ondergetekende bewaren die de stichting verzamelde. Ze hebben gezamenlijk een jurist in de arm genomen die er eerder in slaagde een grote bioraffinagefabriek in Moerdijk en in Brabant te weren.

Meer berichten