Henri Soepenberg is benoemd tot directievoorzitter bij woningcorporatie De Woonplaats.
Henri Soepenberg is benoemd tot directievoorzitter bij woningcorporatie De Woonplaats. (Foto: PR)

Nieuwe bestuurder woningcorporatie De Woonplaats

Henri Soepenberg is door de Raad van Commissarissen van De Woonplaats benoemd tot directievoorzitter bij woningcorporatie De Woonplaats. Hij volgt Frans Kooiker op die per 1 september 2018 de organisatie verlaat vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Henri Soepenberg vormt vanaf 1 september 2018 samen met Marion Wolters de directie van de
woningcorporatie.

Henri Soepenberg (55 jaar) is op dit moment directeur van ZorgID, een van de 120 werkmaatschappijen van het VolkerWessels concern. Hij heeft bijna 5 jaar gewerkt bij ZorgID, dat zorgvastgoed en zorg gerelateerd vastgoed ontwikkelt. Daarvoor heeft hij circa 30 jaar ervaring opgedaan vanuit verschillende sectoren in de gezondheidszorg, waarvan de laatste 20 jaar in diverse management- en directiefuncties.

Henri brengt ruime bestuurlijke ervaring in de vastgoedwereld met zich mee. Hij zet die graag in om de ambitie van De Woonplaats waar te maken: duurzaam woongenot bieden voor huurders in Twente en de Achterhoek, oftewel een goede en betaalbare woning in een prettige buurt. Dat realiseert De Woonplaats onder andere door innovatieve beleidsontwikkeling en vernieuwende samenwerkingsvormen.

Meer berichten