Foto: Nana Veerman

Willeke Alberti brengt herinneringen tot leven

Al ruim 60 jaar in het vak en nog steeds maken de optredens van Willeke Alberti veel los, zo ook in De Molenberg in Groenlo. Deze keer in het kader van Waardigheid en trots.

Vrijdag 1 juni was een mooie dag voor de bewoners van verschillende afdelingen van De Molenberg. Naast het warme weer kwam ook Willeke Alberti van 14.00 tot 15.00 een mooi optreden geven. Dit was georganiseerd in het kader van Waardigheid en trots, een programma om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren.

Alberti speelde veel bekende liedjes, die door de bewoners werden herkend en meegezongen. Het was duidelijk dat dit bij veel mensen herinneringen losmaakte. Herinneringen die weer even heel dichtbij voelden. Als je al meer dan 60 jaar in het vak zit en dan nog dit soort emoties los kan maken, moet dat heel mooi voelen voor Alberti. Tijdens de liedjes was er veel 1-op-1 contact met de bewoners. Zij lichtten op bij het persoonlijke contact, Alberti is natuurlijk iemand die erg aanwezig is geweest in hun jeugd.

Tijdens een klein stiltemoment begon een bewoner ‘Geef mij maar Amsterdam’ te zingen, dat werd gelijk doorgezongen door Alberti en de band. Tijdens het liedje ‘Mag ik dan bij jou’ kwam de ontroering bij veel bewoners en Alberti zelf ook naar boven. Na afloop van het optreden waren de reacties uit het publiek lovend. ‘Het was geweldig’, werd volmondig gezegd.

Het was dus een goede dag, met een nog beter optreden. Er kan geconcludeerd worden dat hier een gevoel van waardigheid en trots aan te pas kwam. Een mooie interactie tussen de bewoners en Alberti, iets om trots op te zijn en te koesteren.

Marga Klompé is een zorgcombinatie in de Achterhoek. Zij hebben meerdere locaties verspreid door de Achterhoek met verschillend zorgaanbod maar bieden daarnaast ook begeleid wonen, thuiszorg, fysiotherapie en veel meer aan. Kijk voor meer informatie op www.szmk.nl.

Meer berichten