Foto: Erik Mentink

Jeugdvissen in de lift bij Groenlose Hengelsport Vereniging

De vorig jaar ingezette wijziging met betrekking tot het jeugdvissen wordt dit jaar wegens het grote succes voorgezet. Afgelopen jaar werden er voor het eerst in de geschiedenis van de Groenlose Hengelsport Vereniging jeugdwedstrijden gevist in de vijver van de Hartreize. Een schot in de roos, want wie had voor mogelijk gehouden dat er tijdens twee jeugdwedstrijden bijna 2000 vissen werden gevangen. Op de ingeslagen weg gaan we verder aldus Wesley Helmers die binnen het bestuur belast is met de jeugdzaken.

De jeugdcompetitie bestaat nu uit drie wedstrijden aan de vijver van de Hartreize en wel op de volgende woensdagen: 20 juni, 11 en 25 juli. Gevolgd door een grote finale op woensdag 22 augustus aan de stadsgracht. Voor elke wedstrijd zijn leuke prijzen te winnen en er wordt gevist op aantallen. De jeugdcompetitie is bedoeld voor de jeugd van 6 t/m 14 jaar en je hoeft niet in Groenlo te wonen om mee te mogen vissen. De deelname is gratis. Wie denkt dat na drie wedstrijden de jeugdcompetitie beslist is komt bedrogen uit, want tijdens de finale in de stadsgracht tellen alle vissen dubbel. Alles is dan nog mogelijk. We verzamelen 20 juni om 18.00 uur bij de vijver van de Hartreize. Dan wordt er geloot en kan iedereen naar z'n gelote visplek. Van 18.30 uur t/m 20.00 uur wordt er gevist. Voor aas en lokvoer wordt gezorgd.

Wedstrijdje met de klas
Vorig jaar werd voor het eerst een zogenaamd 'wedstrijdje met de klas' gehouden. Dit was zo'n succes dat dit nu het Schoolvissen heeft vervangen. Inmiddels hebben de scholen in Groenlo, Beltrum en Zwolle een uitnodiging gehad om dit te gaan doen. In overleg met de klas wordt de datum vast gezet en de GHV zorgt voor de gehele begeleiding en leuke prijsjes.

Gratis vissen voor de jeugd
Dit jaar weer iets nieuws om de jeugd te laten ervaren hoe leuk vissen kan zijn. Na het grote succes van de GHV vijvertour, meer hierover volgt binnenkort, heeft het bestuur besloten dat alle kinderen tot 14 jaar een GRATIS jeugdvergunning kunnen aanvragen op de website van de Groenlose Hengelsportvereniging. Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in onderstaande wateren:
- De vijver bij boer Meijer (Bevrijdingslaan)
- De vijver bij de Wagenmaker
- De vijver op de Hartreize
- De Groenlose stadsgracht.

Je mag alleen overdag vissen met 1 hengel met als aas: brood, maden, wormen, deeg en of mais.
Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten en de gevangen vis moet je direct onbeschadigd in hetzelfde water terugzetten. Ook kinderen uit andere plaatsen en die hier op vakantie zijn kunnen deze gratis vergunning aanvragen.

Wil je met twee hengels, ander aas vissen of op een ander water vissen dan heb je onze JeugdVISpas nodig. Je kunt de gratis vergunning aanvragen op visseningroenlo.nl daar staat links onderaan op de hoofdpagina de module.

Meer berichten