De start van de Vrije Slag om Grolle 2018. Foto: Eveline Zuurbier
De start van de Vrije Slag om Grolle 2018. Foto: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

Vrije Slag door Grolle in 'brandschoon' gracht

GROENLO – De organisatie overweegt de Vrije Slag door Grolle voor volgend jaar een paar weken te vervroegen. Dat houdt in dat het avondevenement Dancing in the Street, meeverhuist naar een vroegere datum. "We delen in materiaalgebruik, de pr en de mensen. We gaan het in goed overleg met elkaar verplaatsen. Welke zaterdag het wordt, weten we nog niet. We willen andere evenementen niet in de weg zitten."

De vierde zwemtocht door de Grolse gracht voltrok zich onder bewolkt weer en18 graden Celsius. Er deden 96 deelnemers mee. Ivo Nijhuis uit Utrecht won de langste afstand van 4600 meter. Dit zijn twee rondes zwemmen door de Grolse gracht. Het water is 'brandschoon', zo vertelde Arno van Wees van de organisatie: geen blauwalg te bekennen.

Wel of geen blauwalg in de gracht en de uitslagen voor de zwemkwaliteit te horen krijgen elke keer weer spannend. "Tot nu toe is het altijd goed gegaan, maar je kan beter wat vroeger in het seizoen dit zwemevenement houden. Dan is het risico nihil." Foto: Eveline Zuurbier

Meer berichten