Foto: PR

Run4Fun Vragender viert eerste lustrum

Met wat in juni 2013 begon als een spontaan idee, en met eerste gekscherende opmerkingen "wandelende kippenhok" betitelde initiatief, is Run4 Fun inmiddels een begrip en een serieuze sportgroep in het dorp Vragender geworden. Geen enkel ander dorp in de regio heeft voor het inwoneraantal zo'n grote groep dames gezamenlijk voor één sport actief.

Vragender - Al enkele jaren voetbalden de moeders van het meidenteam D1 van KSV aan het eind van het voetbalseizoen tegen hun dochters. Na een 2e verloren wedstrijd in 2013 vonden enkele moeders het wijselijk om toch wat nadrukkelijker in training te gaan voor de editie van 2014. "Samen hardlopen" zou een goede basis zou kunnen leggen. Ze lieten er geen gras over groeien en besloten meteen een goede start te maken, door een week later deel te nemen aan de kermisloop. Het enthousiasme en de prestaties die daar geleverd werden waren van dien aard, dat er tijdens de kermis zelf al druk gepeild werd of er belangstelling was voor een trainingsgroepje. Dat dit geen borrelpraat was, bleek weer een week later. Onder het genot van koffie en kruidkoek bij Monique Hahné werd de eerste starttraining gepland en afgesproken dat er op 3 momenten in de week gelegenheid was om geheel vrijblijvend een training te volgen om de conditie wat op te vijzelen.

Aanmelden en/of afmelden hoefde niet; er waren altijd genoeg running mates aanwezig. Het vertrekpunt steevast: de carport van familie Hahné. De eerste keer verschenen er ongeveer 10 dames ten tonele. Renata Gierkink stelde samen met Angelien Rietberg steeds afwisselende laagdrempelige trainingen samen, waaraan iedereen mee kon doen. Elke persoonlijke prestatie en inzet werd gewaardeerd en beloond met positieve aanmoedigingen en applaus van de medeloopsters. Er werden roze shirts gekocht en zo werd Run4Fun een opvallende verschijning in de Vragenderse omgeving. Er is geen weg meer te vinden rondom het dorp die door de dames niet belopen is.

Sponsor
Bij zo'n Vragenders initiatief, hoorde ook een heuse Vragenderse sponsor vond de familie Gunnewick van Gunnewick Mengvoeders BV. Zij voorzien Run4Fun inmiddels al 4 jaar van prachtige inmiddels overal herkende blauwe shirts die bij diverse lokale, regionale, maar ook grote (inter-)nationale loopevenementen goed opvallen en vaak meteen al herkend worden. Op dit moment lopen nog steeds ongeveer 48 vrouwen in teamverband mee, vele kilometers afgelegd, vele hardloopevenementen, kermislopen, trailruns, runbikerunwedstrijden etc. etc. zijn door de dames met hun deel name verblijd. Er zijn veel uitstapjes gemaakt en wat waren de kerstborrel en vakantieborrel steeds gezellig. Unieke kerst-, paas- , pinkster- en dauwtraplopen hebben we georganiseerd, vaak in de prachtige omgeving van Vragender zelf of het Korneburgerveen. De dames hebben thuis ook niet stil gezeten, want er zijn ook meer dan 10 Run4 Fun baby's geboren in de afgelopen 5 jaar. Lachen, huilen, elkaar steunen in moeilijke dagen. Dat kan en gebeurt allemaal bij Run4Fun.

Alle dames hopen dan ook dat er na dit 5 jarig jubileum nog veel gezamenlijke sportieve jaren volgen. Wie weet, met een nieuwe start van een aantal oud-leden die ook op de feestavond van 23 juni bij cafe Overkamp aanwezig waren, op naar 10 jaar Run4 Fun. De enorm gezellige feestavond heeft de dames allemaal nieuwe energie, sportieve inspiratie en motivatie gegeven om samen lekker actief te blijven. Ook de meisjes van het voetbalteam D1 en alle partners van de dames waren uitgenodigd om het feest mee te vieren.
Tot slot willen de dames de firma Gunnewick bedanken voor hun prachtige cadeau ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum. Nieuwe loopshirts waarmee "de hechte eenheid van de groep nog nadrukkelijker uitgedragen kan worden", aldus directeur Marc van Uum.

Meer berichten