Gijs Eijsink (winnaar 2017) tussen wielrenner Jos van Emden en Peter Valen (l.).Op de achtergrond vlnr George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie.
Gijs Eijsink (winnaar 2017) tussen wielrenner Jos van Emden en Peter Valen (l.).Op de achtergrond vlnr George Wieggers, Henri Weikamp en Henny Heutinck van de Tourdirectie. (Foto: PR)

Oranje-gekte tijdens Tour de Mariënvelde

Geen oranjegekleurde straten en voetbalpooltjes tijdens de huidige wereldkampioenschappen voetbal. Door de afwezigheid van ons nationale team ontbreekt het de sportliefhebbers vooral aan emoties. Maar de organisatie van de Tour de Mariënvelde, het traditionele spel rond de Tour de France, verwacht de komende drie weken een flinke opleving van de Oranje-gekte door de prestaties van Nederlandse coureurs in Frankrijk.

 Mariënvelde - "We hebben op het ogenblik een hele goede generatie wielrenners, die in alle etappes kansrijk is. Zowel in de massasprints, met Groenewegen, als in de tijdritten en bergetappes. En nu Tom Dumoulin heeft besloten om mee te doen, hebben we zelfs een kanshebber op de eindzege in de Tour. Kan het mooier?", vraagt Henri Weikamp zich af.

Weikamp, die samen met Henny Heutinck, George Wieggers en Peter Valen de Tour de Mariënvelde al vanaf 1984 vanuit het kerkdorp organiseert, hoopt dan ook op een grote deelname aan het spel. "Normaal gesproken hebben we altijd een dip in de deelname in de jaren van de grote voetbaltoernooien. Dan trekt en krijgt dat alle aandacht. Maar dat kan nu wel eens anders zijn".

Volgens het kwartet organisatoren is het volgen van de Tour de France nog veel leuker als er naast het volgen van de Nederlandse wielrenners ook nog eigen belang een rol speelt. "In ons spel stellen de deelnemers een eigen ploeg uit het peloton in Frankrijk samen, die voor je punten gaan scoren. Zo kan dus ook een zege voor een Colombiaan veel plezier brengen", vertelt Henny Heutinck.
"En nu we het leedvermaak over het uitschakelen van Die Mannschaft al hebben gehad, wordt het tijd voor leedvermaak over de slechte score van je collega's, vrienden of familieleden in de Tour de Mariënvelde", grijnst Valen.

Deelname
De inschrijving voor de 35e Tour de Mariënvelde, waarbij de deelnemers 22 renners opgeven, die in de Tour de France van start gaan, kan plaatsvinden vanaf vrijdagavond 6 juli tot zondagochtend 8 juli 11.00 uur (de eerste etappe telt niet mee in het spel, red.). Bij voorkeur via internet, waarop dagelijks ook de standen bijgewerkt worden. De webpagina, die hiervoor bezocht dient te worden is www.tourdemarienvelde.nl
Maar deelnemers kunnen zich ook op de traditionele manier aanmelden. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de Rabobankvestigingen in Aalten en Winterswijk. Bovendien bij de winkels van Schuurman Schoenen in de Achterhoek en Twente, Sportpoint Navis in Aalten, tankstation Texaco Lichtenvoorde, sportzaak Han ter Woerds in Lichtenvoorde, rijwielzaak Goossens in Groenlo en Borculo, Paul Knippenborg Fietsen en het Sourcy Center in Zieuwent, café De Tapperij in Ruurlo, wielerzaak De Pedaleur in Doetinchem en cafetaria De Smulhoek in Zelhem. En natuurlijk Tourcafé Heutinck in Mariënvelde.
 

Meer berichten