Foto: PR

Wereldhapjes bij het Taalcafé

De wekker liep vroeg af op zaterdagmorgen 7 juli voor een aantal deelnemers van het Taalcafé aan de Dijkstraat in Lichtenvoorde. Ze hadden hun tijd nodig om allerlei bijzondere gerechten voor te bereiden en te bakken die later op de ochtend verkocht zouden worden op de markt. Zo werd er geld verdiend om met elkaar en met de kinderen tijdens de zomervakantie die voor de deur staat, een paar leuke dingen te kunnen doen.

Zo was er Sambuus en Chum te koop, een lekkernij uit Somalië. Sambuus is een krokant envelopje met gehakt of tonijn vulling, Chum een zoet soort pannenkoekje. De Kuba was ook niet te versmaden en komt uit de Irakese keuken. Dit is eveneens een kruidig gehakt in een jasje. De schaal met oliebollen uit de Angolese keuken vond gretig aftrek, evenals de falafel uit Syrië. Onze Indonesische keukenprinses toverde verrukkelijke kipsaté's tevoorschijn. De barbecue op houtskool gaf beslist een smaakvoller resultaat van deze Indische specialiteit met eigengemaakte saté saus dan de kant en klare snacks uit de diepvries. Alles was voor een zacht prijsje te koop, al of niet met en broodje.

De kinderen lieten zich niet onbetuigd. Hanes en Fartuun bleken topverkopertjes en wisten heel wat lekkernijen te slijten aan de komende en gaande marktgasten. Zij hebben hun uitstapje naar Ekoboerderij Arink op 27 juli dik verdiend!

Het Taalcafé is elke vrijdagmorgen open van 9.30 uur tot 11.30 uur. Van origine Nederlandse vrijwilligers helpen onze nieuwe mede burgers de mooie maar moeilijke Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Volgende week vrijdag is de laatste 'gewone' Taalcafé bijeenkomst. Op 31 augustus beginnen we weer met ons gewone programma. Nieuwe vrijwilligers én deelnemers zijn van harte welkom.

Meer informatie? Bezoek onze Facebookpagina Taalcafé Oost Gelre e.o. of stuur een emailbericht naar taalcafe.oostgelre@gmail.com

Meer berichten