Openbare elektrische laadpalen installeren worden op de lange baan geschoven.
Openbare elektrische laadpalen installeren worden op de lange baan geschoven. (Foto: Eveline Zuurbier)

Bonsen: 'Voorlopig nog geen elektrische laadpalen'

De plaatsing van openbare elektrische laadpalen in de winkelcentra van Lichtenvoorde en Groenlo schuift wethouder Bonsen op de langere baan. De wethouder verklaarde dat het momenteel een onmogelijke opgave is, nu de gemeente aan meerdere projecten werkt in de energietransitie. "Het is onmogelijk nieuwe projecten te initiëren."

(door Eeveline Zuurbier)

OOST GELRE - Het antwoord kwam nadat de VVD-fractievoorzitter Kees Porskamp vragen stelde over de afhandeling van een vraag van een ondernemer uit Lichtenvoorde over parkeerplaatsen met laadpalen. In Lichtenvoorde is er nu één voor twee elektrische auto's waarvan er een parkeerplek bezet wordt gehouden door een medewerker van de gemeente. Porskamp stelde dat gemeente Oost Gelre een voorbeeldfunctie heeft. "Zou het niet wenselijk zijn bij het gemeentehuis laadpalen voor medewerkers en bezoekers te creëren?"

Bonsen antwoordde dat laadpalen in de eerste tekeningen voor de herinrichting van terrein naast het gemeentehuis zijn opgenomen. Voor het personeel en bezoekers wil de wethouder versneld meerdere palen plaatsen bij het voormalige Rabobankgebouw. Daar zijn voor de gemeentelijke auto's al laadpalen beschikbaar waarop eenvoudig aangesloten kan worden. Een groep van centrumondernemers in Lichtenvoorde wil dit initiatief nu zelf oppakken.

Meer berichten