Bedenkster Joske Elsinghorst en Bernou Wagernaar coördinator toerisme bieden aan wethouder Marieke Frank de brochure met wandelroutes aan.
Bedenkster Joske Elsinghorst en Bernou Wagernaar coördinator toerisme bieden aan wethouder Marieke Frank de brochure met wandelroutes aan. (Foto: Marcel Houwer)

Negen keer met 10.000 stappen door Oost Gelre

Eveline Zuurbier

Per dag 10.000 stappen maken. Het is gezonde manier om je zogenaamde 'lovehandles' weg te lopen. In Oost Gelre hebben ze er negen toeristische routes voor uitgezet die langs de mooiste plekjes in de gemeente voeren.

OOST GELRE - Het eerste boekje overhandigden toeristisch coördinator Bernou Wagenaar en bedenkster Joske Elsinghorst aan wethouder Marieke Frank. Dit gebeurde bij natuurpark De Leemputte in Zwolle.

De wethouder is zelf een sportief loopster, maar zei toen ze de routes in ontvangst nam, dat het een behoorlijke opgave is om aan 10.000 stappen te komen. "Jaren geleden liep iedereen met zo'n horloge. En toen ik er zelf een had, kwam ik erachter dat het verschrikkelijk moeilijk is om op een gewone werkdag 10.000 stappen te halen. Ik kwam aan 4000 stappen Je moet er dus iets extra's voor doen. Ik weet dat ik een keer stappen overhield zonder iets extra's te doen en dat was nadat ik gigantisch hard het huis had lopen poetsen en de boodschappen had gehaald."

Gezond voor het hele gezin
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat dit ontzettend goed voor je is: je zou er zeven jaar langer door kunnen leven als je geregeld wandelt. Het komt neer op zo'n anderhalf uur zo'n 7 kilometer wandelen.
De routes in het handzame boekje beginnen en eindigen in de acht plaatsen in Oost Gelre. In Groenlo starten er twee. De routes lopen allemaal via het systeem van knooppunten en zijn grotendeels bewegwijzerd. De routes zijn voorzien van meerdere tips.

De initiatiefneemsters van de 10.000 stappenroutes door Oost Gelre vertellen dat het onderweg ronduit genieten is van het Achterhoekse landschap. Ook aan kinderen is gedacht. In Lichtenvoorde gaat de route door het cool nature - en natuurspeelplek in het Wentholtpark en de Groenlose variant brengt je langs De Leemputte waar je kan waterfietsen.

Bij de VVV verkrijgbaar
De brochure is bij de plaatselijke VVV's in Oost Gelre voor 2,50 euro te koop.

Meer berichten