Leden GHV volop bezig met t redden van de vissen
Leden GHV volop bezig met t redden van de vissen (Foto: Erik Mentink)

Leden Groenlose Hengelsport vereniging redden 200 vissen van wisse dood

Donderdagavond 12 juli hebben zo'n twintig vrijwilligers van de Groenlose Hengelsport Vereniging zo'n 20 grote karpers en 180 kleintjes van een gewisse dood gered. Ook zaten er twee mooie zeelten bij.

Woensdagavond kreeg de voorzitter een bericht dat de sloot achter de Klok Dranken op de Laarberg nagenoeg droog stond. Dondermorgen werd eerst polshoogte genomen en 's middags werd er in allerijl een reddingsplan opgezet. De bekende Grolse karper visser Isaiha Epping werd benaderd of hij erbij kon zijn en al zijn karperspullen voor deze megaoperatie beschikbaar wilde stellen. Ook werden in de loop van de middag vrijwilligers benaderd om die avond om 18.30 uur aanwezig te zijn. Zo'n twintig vrijwilligers, waaronder veel kinderen, gaven hier gehoor aan.

Al snel werden de eerste karpers gevangen en er werd een pendeldienst opgezet naar de retentievijver achter de firma Geverinck van de bronbemalingen. Daar werden de vissen opnieuw uitgezet en konden ze genieten van hun nieuwe vrijheid. Zo te zien wisten ze niet wat hun over kwam. Zo'n grote retentievijver en zoveel ruimte en fris water. Voor deze retentievijver werd gekozen omdat deze vier jaar geleden gegraven is en hier veel voedsel in zit. Dit is in goed overleg gegaan met de gemeente Oost Gelre.

Al met al kan iedereen tevreden terug kijken op de geslaagde reddingsoperatie van de Groenlose Hengelsport Vereniging. Zo'n 200 vissen werden gered van een gewisse dood. Volgend kenners hadden ze nog voor twee dagen zuurstof.

Het bestuur van de GHV wil iedereen bedanken die geholpen hebben om deze mooie vissen te redden.

Meer berichten

Shopbox