De imponerende Vervaet bemester, te zien bij loonbedrijf Gebr. Te Bokkel aan de Buninkdijk in Aalten. Foto: PR
De imponerende Vervaet bemester, te zien bij loonbedrijf Gebr. Te Bokkel aan de Buninkdijk in Aalten. Foto: PR (Foto: )

De boer op: automatische voerkeuken, melkrobots en 'trekkers kieken'

LTO Noord Oost Achterhoek Aalten houdt op zondag 29 juli een fietstocht 'De boer op'. Belangstellenden kunnen dan een kijkje komen nemen op een aantal agrarische bedrijven in Aalten en omgeving.

De start is tussen 10.00 en 12.00 uur. Op alle deelnemende bedrijven kan gestart worden. Op de startlocatie krijgt men de fietsroute en dit is later op de middag tevens de eindlocatie. De route is 35 kilometer lang. Kosten 2 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar gratis. Op alle bedrijven is koffie/drinken te koop. Op twee bedrijven ken men een hapje eten. Kinderen kunnen op een springkussen, er is een informatiestand van de jagers en ook is er een ijswagen van Olde Pietepol IJs op één van de bedrijven.

Kalverhouderij Folmer aan de Spiekerdijk 9 in Aalten is recent opgestart en zeker de moeite waard om te bekijken. Op dit bedrijf zijn 1400 kalveren aanwezig voor de witvleesproductie. Bezoekers kunnen alles zien van automatische voerkeuken tot in de stal bij de kalveren. Uiteraard is de boer aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Alle bezoekers kunnen genieten van een gehaktbal, gratis aangeboden door de Van Drie Groep.

De familie Scholten heeft een modern melkveebedrijf dat de afgelopen jaren volop in ontwikkeling is geweest. Op dit bedrijf aan de Wooldseweg 88 in Woold isn een aantal werkzaamheden geautomatiseerd. Er zijn drie melkrobots die er voor zorgen dat de koeien automatisch worden gemolken, daarnaast is er een automatisch voersysteem op het bedrijf dat er voor zorgt dat de koeien altijd vers voer hebben. Tijdens deze dag kan iedereen in de praktijk zien hoe dit werkt. Er zijn de hele dag door zuivelproducten van Friesland Campina te proeven. Bij de ingang van het bedrijf staat een melktap, hier kan het hele jaar door verse melk gekocht worden.

'Trekkers kieken'
Loonbedrijf Gebr. te Bokkel is gespecialiseerd in zowel agrarisch loonwerk als in grond- en straatwerk. Hier kan iedereen naar hartenlust 'trekkers kieken'. Op het bedrijf aan de Buninkdijk 7 in Aalten.zijn alle machines te zien die gebruikt worden voor de werkzaamheden op agrarische bedrijven, zoals hakselaars, BigM maaicombinatie, bemesters en uiteraard trekkers. Ook voor het grond- en straatwerk zijn de machines en alle techniek die er bij komt kijken te zien. Op dit bedrijf is een warme hap verkrijgbaar.

ltonoord.nl/afdeling/oost-achterhoek/agenda

Meer berichten

Shopbox