Eerste prijs Muziekboten wederom naar Atelier Coraggio

Groenlo - Tijdens de 21ste editie van het Varend Corso Westland wat dit jaar plaats vond op 3,4 en 5 augustus zijn Marcel en Christien van der Haar van Atelier Coraggio uit Groenlo er voor de 3de keer met de eerste prijs in de categorie muziekboten vandoor gegaan.

De boot kreeg dit jaar zowel een Achterhoeks als internationaal tintje zo waren er 70 klompen in de bloemenarrangementen op de boot verwerkt beschikbaar gesteld door klompenfabriek Nijhuis uit Beltrum en kregen ze hulp van 2 jonge leerling bloemenarrangeurs die speciaal over waren gekomen uit Slovenië.

Ook verzorgden Marcel en Christien dit jaar de aankondigings-boot die voorafgaand aan de stoet van 41 corso boten het ongeveer 500000 tellende publiek van de nodige informatie voorzag.

Marcel van der Haar: “ Dit jaar was het ongeveer wel de warmste editie tijdens de opbouw van het Varend Corso we hadden de grootste moeite om met deze hitte onze bloemen mooi te houden.

We hebben veel moeten improviseren doordat de boot te breed bleek te zijn voor sommige bruggetjes waar doorheen gevaren wordt hierdoor moest het decor en het idee op het laatste moment nog worden aangepast ook waren er heel veel bloemen niet geleverd en we de keuze ter plekke hebben gemaakt om de boot volledig met gele bloemen op te maken wat achteraf een juiste keuze bleek te zijn.

Gelukkig hadden we goeie hulp van een 2tal leerling bloemisten Matej Sladic en Valentin Mitrovic die ik vorig jaar tijdens een opdracht in Slovenië heb ontmoet en die special over waren gekomen om ons dit jaar te helpen.

Zaterdagavond zaten met ons allen net lekker op het terras bij Revolutie in Winterswijk te eten toen ineens het App-je van de organisatie binnen kwam dat we de eerste prijs hadden gewonnen en je kunt je wel voorstellen dat het dak eraf ging.

Ik vond het vooral erg leuk voor de jongens uit Slovenië want voor hun was dit een compleet nieuwe ervaring die je alleen in Nederland/bloemenland op kunt doen en ze waren net als wij super trots op dit mooie resultaat”

Marcel en Christien wonnen deze mooie prijs ook al in 2013 en 2015

in 2014 wonnen ze een tweede prijs tijdens dit mooie evenement wat jaarlijk het eerste weekend van augustus plaatsvind.

Meer berichten