De winnaars van 2017
De winnaars van 2017 (Nicole Bolder Fotografie)

Regionale toppers bij Achterhoeks Buutkampioenschap

Het Achterhoeks Buutkampioenschap, georganiseerd door CV de Deurzetters uit Etten, is dit jaar op zaterdag 24 november. Vorig jaar ging Vincent Nijhof er voor de tweede keer van door met de vakjury prijs en was de publieksprijs prooi voor Lambert-Jan Koops. Wie houdt Vincent af van een trilogie? Deelnemers komen dit jaar uit een groot deel van de regio, van Groenlo tot ’s Heerenberg. Maar we zijn ook erg trots te kunnen melden dat er dit jaar een dame de strijd aan gaat om de felbegeerde titel in de wacht te slepen.

De volgende deelnemers zullen in ieder geval een poging wagen.

Vincent Nijhof – d’Olde Waskupen, Daniel Schmitz – d ‘Olde Waskupen, Willem Rouwhorst uit Zieuwent, Linda Migchelbrink uit Ulft, Marcel Braam – de Vossenjagers, Joost en Martijn uit Groenlo, Niels Berendsen – CV de Deurzetters.

De deelnemers presenteren een buut van minimaal 11 en maximaal 14 minuten waarbij ze gejureerd worden door een jury, wederom onder leiding van juryvoorzitter, Jan Fischer (alias den Hummel) uit Ulft. Naast de prijs van de vakjury is er nog een publieksprijs te verdienen. De publieksprijs was vorig jaar prooi voor Lambert Jan Koops.

In een paar jaar is het Achterhoeks Buutkampioenschap uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Van heinde en ver komen de gasten en deelnemers naar het Achterhoeks Buutkampioenschap dat georganiseerd wordt door deze jonge vereniging uit Etten, de Deurzetters. De Deurzetters zijn in 2015 opgericht, maar hebben zich snel geprofileerd in de regio als een ondernemende vereniging.

Kaarten, à €10,00 per stuk, zijn voor dit lachfestijn op vrijdagavond 12 oktober vanaf 20.11 uur te koop bij Residentie Köster. Het is niet mogelijk vooraf kaarten te reserveren.

Meer berichten