Vivian Sevenich temidden van burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Bart Porskamp.
Vivian Sevenich temidden van burgemeester Annette Bronsvoort en wethouder Bart Porskamp. (Foto: Marcel Houwer)

Vivian Sevenich 'thuis' gehuldigd

LICHTENVOORDE - Het voelde letterlijk als een warm bad. Waterpoloster Vivian Sevenich is thuis bij Livo gehuldigd. Ze pakte met het nationale waterpoloteam deze zomer in Barcelona de Europese kampioenstitel.

Ze nam het goud mee naar Lichtenvoorde waar haar eigen zwemclub, familie, vrienden en burgemeester Annette Bronsvoort en Bart Porskamp haar bij zwembad 't Meekenesch opwachtten. Daar werd waterpolospeelster van oranje toegesproken en gehuldigd. Woorden waaruit bleek dat ze leeft voor de sport en toch ook een gewoon mens is gebleven. Ze ontving onder meer een karikatuur. Die kregen Jelle van Gorkom, Femke Stoltenborg en Lynn Knippenborg ook voor hun prestaties in de wereldtop.

Vivian Sevenich speelt bij de waterpoloclub UVSE uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ze is kort na de huldiging daar naar toe gereisd. Twee jaar geleden behaalde Vivian het zilver bij de Europese kampioenschappen. Nederland verloor toen van Hongarije. Over twee jaar bestaat Livo vijftig jaar. Er werd de wens uitgesproken dat Vivian dan opnieuw het goud meeneemt, dan behorend bij de titel wereldkampioen. Foto: Marcel Houwer

Meer berichten