Foto: Hans van Oosterhoudt

Receptie en jubileumboek

SV Grol viert 100ste verjaardag

Met een knallend schot van het jongste lid na de nieuwjaarsreceptie luidde SV Grol het jubileumjaar in. Deze wordt de komende week afgesloten met onder meer een receptie, een voetbalclinic voor de jeugd, een feestavond en de presentatie van het jubileumboek.

GROENLO - Gedurende al die maanden kreeg het reguliere programma zoals het jeugdkamp 'een feestelijk sausje'. Er werd een loterij gehouden met een auto als hoofdprijs. De opbrengst vormt het cadeau aan de vereniging: nieuwe kunstgrasvelden. Het hoofdveld en het pupillenveld 'de Marveld Arena krijgen na tien jaar een nieuwe kunstgrasmat.

Op dinsdag 18 september is de honderdste verjaardag van Sportvereniging Grol. Rondom die verjaardag is een feestelijke jubileumweek georganiseerd. Op de verjaardag zelf wordt het jubileumboek gepresenteerd. Volgens auteur en voorzitter jubileumcommissie Theo Huijskes ' een fors boek', 400 pagina's tellend, 11 hoofdstukken en veel foto's.

Sportbestuurders Michel van Praag en Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB) schreven een voorwoord. Er is een hoofdstuk gewijd aan alle voorzitters en penningmeesters die door de eeuw heen aan het roer stonden. Alle geledingen, de Vrienden van SV Grol, de businessclub, gesprekken met sponsoren zijn opgenomen in het boek. "En heel veel mooie interviews, onder meer met mensen die reeds overleden zijn, waarvan ik de interviews nog had", vertelt Theo Huijskes. De oplage behelst 1500 boeken. De voorverkoop is hard gegaan. Er zijn nog 200 boeken. Er komt geen tweede druk."

Voor de 100e verjaardag is een logo ontwikkeld. Opvallend detail is dat er bovenin vier sterren staan. "We hebben in de honderd jaar vier namen gehad voor onze vereniging. De sportverenigingen in Groenlo zijn door de kerk opgericht. De eerste naam was R.K.T.O.P. Daarna werd het R.K.V.V. Grol. Die naam veranderde in R.K.S.V. Grol. Later is R.K. eraf gehaald en nu heten we S.V. Grol."

svgrol.nl

Meer berichten