Procreation
Procreation (Foto: PR)

MetalKudo in Rockcafé Taste

De KUDO avonden in Rockcafé Taste zijn bedoeld voor bands die de oefenruimte uit willen; een try out willen doen; zichzelf graag willen presenteren; podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen.

GROENLO - Pigpop en Taste hebben de handen ineen geslagen. Uit alle bands die meedoen met de KUDO avonden dit seizoen, wordt één band uitgezocht die Pigpop 2019 mag openen. Er zal op iedere KUDO avond een afvaardiging van Pigpop aanwezig zijn en het publiek mag ook een stem uitbrengen van welke band zij vinden Pigpop mogen openen. Er zijn in totaal vijf KUDO avonden, 17 bands waar uit gekozen gaat worden en Pigpop zal in overleg met Taste en na het tellen van de publieksstemmen, de keus maken wie dit gaan worden. Tevens zullen er uit de uitgebrachte stemmen twee keer twee vrijkaarten voor Pigpop getrokken worden. Dus kom je band massaal supporten!

“Metal is toch een beetje een outsider als je het hebt over gangbare rock. En dat is erg jammer, temeer omdat het stuk voor stuk gepassioneerde muzikanten zijn die een puik stukje muziek maken. Dit soort bands samen met een coverrockbandje op één avond zetten werkt vaak niet, er is echt een specifieke doelgroep voor, en daarom op 22 september een avond met puur en alleen metal bands. Dat werkt simpelweg beter,” aldus Marion van Rockcafe Taste. “En het leuke van een Metalkudo is dat de jongens echt alles zelf regelen. Een band neemt het drumstel mee, een ander de basversterker en de derde band zorgt voor de kabinetten, zodat iedereen maar weinig mee te slepen heeft. Vriendelijke jongens die op een podium muteren in giga en over de top fanatiekelingen en zelfs dat is een understatement.”

De bands die acte de présence geven zijn:
Endymæria: Door het combineren van deathmetal met trage doom riffs en prachtige melodieën van de viool, heeft Endymæria haar eigen unieke muziekstijl ontwikkeld.
Procreation: Procreation combineert brutaliteit en snelheid met rust en melodie, gespeeld vanuit het ware live-gevoel. Met deathmetal als belangrijkste referentiepunt, vonden black- en thrash-metal invloeden hun weg naar de muziek van Procreation.
Deadly Alliance: Sinds de release van hun EP in 2013 is Deadly Alliance niet meer weg te denken uit de Nederlandse thrash-metal scene. Met optredens op festivals zoals Sodom Open Air en Dalmsholte Metal Meeting is het een feit dat deze jongens meer willen.

De avond start om 21:30 uur en is gratis toegankelijk.

Meer berichten