Achterhoekse Duurzame Huizenroute is populair

Praktische tips en ervaringen van buurtgenoten over mogelijkheden om in huis energie te besparen. Dat spreekt veel Achterhoekers aan, zo blijkt uit de populariteit van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute. Dit jaar wordt de 6e editie gehouden op zaterdag 3 november. De organisatie zoekt daarvoor mensen met een energiezuinige woning, boerderij, schuur, kantoor, park of ander object die hun deuren op 3 november willen openstellen.

‘We hebben in de loop der jaren veel mensen bereid gevonden om hun ervaringen te delen, maar we weten ook dat er de laatste tijd enorm veel mensen hun huis duurzamer hebben gemaakt. We zouden graag met deze mensen in contact komen’, zegt Jeroen aan het Rot van het verduurSaam energieloket, de organisator van de route.

Goede isolatie, zonnepanelen en duurzame manieren om te verwarmen zoals zonneboilers en warmtepompen: de verduurzamingstrend zet flink door de afgelopen tijd. ‘Je merkt dat steeds meer mensen benieuwd zijn naar de mogelijkheden om hun huis energiezuiniger of los van het aardgas te maken. Dat maakt ze minder afhankelijk van de grote energieleveranciers en levert vaak een veel lagere energierekening en meer wooncomfort op’, aldus Jeroen aan het Rot.

Mensen die ook hun deuren willen open zetten op 3 november kunnen zich melden via www.verduursaamenergieloket.nl. Het verduurSaam energieloket is de onafhankelijke organisatie van alle Achterhoekse gemeentes, waar inwoners informatie en advies kunnen krijgen over energiebesparing en duurzame energie.

Meer berichten