Onmoetingstuin 't Hooiland. Foto: PR
Onmoetingstuin 't Hooiland. Foto: PR (Foto: PR)

Burgemeester Bronsvoort opent vrijdag ontmoetingstuin 't Hooiland

Vrijdagavond 21 september wordt de ontmoetingstuin 't Hooiland feestelijk geopend door onze Burgemeester Annette Bronsvoort en de wethouder Jos Hoenderboom.

Lichtenvoorde - Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren en met de volledige medewerking van de gemeente Oost Gelre, heeft het terrein van de Wijkvereniging, een totale metamorfose ondergaan. De ontmoetingstuin is nu samen met wijkgebouw 'de Schoppe' het middelpunt van de wijk 't Hooiland geworden. Een tuin en gebouw waar jong en oud zich gaan thuis voelen en verschillende culturen elkaar gaan ontmoeten. Er is ruimte voor sport, spel, muziek en cultuur, zo is er een volleybal / voetbalveld, een kleine arena waar activiteiten kunnen worden georganiseerd, een mooie moestuin en natuurlijk speeltoestellen voor de allerkleinsten.

Jeugd
Het feestweekend begint al op vrijdagmiddag 21 september voor de basisschooljeugd. Vanaf 14.00 worden ze getrakteerd op een leuke activiteit door Studio T, ook Lonnie Ballonnie zal samen met de jeugd een ballonnenboog maken. Daarnaast blijft er genoeg tijd over om te spelen op het springkussen en te genieten van popcorn, ranja en muziek. Vrijdagavond is zowel jong als oud welkom, vanaf 19.30. Waarna de officiële opening volgt rond 20.00 uur. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van Mart Hillen. Er is deze avond volop gelegenheid om de tuin te ontdekken, zoals de jeu de boule baan, de moestuin, en de sportvelden en andere activiteiten.

Proeverij
Zaterdag kan er vanaf 14.00 uur, tegen een kleine vergoeding, 'geproefd' worden van de vele culturen op 't Hooiland kennen. Diverse culturen laten de bezoekers proeven wat in hun land herkomst zoal gegeten wordt. Dit belooft een mooie en smaakvolle middag te worden, die wordt ondersteund door muziek van o.a. Jos ten Hoopen. Ook dan is er gelegenheid om de tuin te bezichtigen en ook aan de jeugd is deze middag gedacht. De wat oudere jeugd kan meedoen aan een foto / kunst activiteit, alles wat je nodig hebt is een smartphone. Kortom een middag voor iedereen.

Afsluiting
Op zondag 23 september is iedereen vanaf 11.30 uur uitgenodigd om dit feest weekend gezamenlijk te komen afsluiten. Deze dag zal in het teken staan, van Duitse gezelligheid. De Borchlander Musikanten zullen deze ochtend zorgen voor de muzikale omlijsting van dit geheel.

Meer berichten