Foto: Cahaya Productions

Davina Michelle te gast op Heartbeatconcert

Na twee succesvolle optredens van MAAN in Winterswijk (december 2017) en Groenlo (aart 2018) organiseert Heartbeat wederom twee concerten. De eerste is op zaterdag 13 oktober in de Oude Calixtus kerk te Groenlo, de tweede op 8 december in de Jacobskerk te Winterswijk. In Groenlo gaan optreden Davina Michelle, Maartje Waanders & Dennis en Beer & Eamon. Lisanne Halleriet is wederom gastvrouw. De kerk gaat open om 19.30 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via www.heartbeatconcert.nl

Davina Michelle
Davina Michelle werd geboren met een passie voor zingen. Hoewel haar vrienden en familie haar begonnen aan te moedigen om haar talent te gebruiken, dacht ze nooit dat haar dromen werkelijkheid konden worden. Ze begon met het opnemen van korte video's van haar gezongen door het huis en plaatste ze op Facebook. In augustus 2016 trof de Sub Bass Music Group enkele van haar video's aan en nodigde haar uit in hun studio's. Tijdens de eerste studiosessie werd het team overweldigd door haar talent. Ze besloten samen een youtube-kanaal te starten en elke maandag een cover van een actueel populair nummer te uploaden.

Een paar maanden later zag opnamekunstenaar P!NK haar cover van What About Us en werd weggeblazen. De video, online gepost door Glamour USA, ging viral en Davina begon een aanzienlijke toename in abonnees van haar YouTube-kanaal te zien. "Dit is beter dan ik ooit zal klinken." En me afvragen of Davina Michelle een "echte opnamekunstenaar was die platen maakt en uitdraagt", zei P!NK.

Het verhaal bleef niet onopgemerkt door de Nederlandse pers en ze werd uitgenodigd door grote televisieshows en begon overal in Nederland op te treden. Omdat de video wereldwijd viraal ging, werd Davina ook opgemerkt in Amerika en uitgenodigd om daar op te treden. Vanwege de connecties die ze daar maakte, besloten Davina en haar team de volgende maand terug te komen om met Native te schrijven over haar eigen nummers.
Haar combinatie van pop en soul in een smaakvolle, maar toch zwoele mix zal zeker de harten en zielen van velen boeien.

Maartje Waanders
Maartje Waanders is geboren in de Gelderse plaats Lichtenvoorde. Als kind kwam Maartje al vroeg in aanraking met muziek die later uitwerking op haar zou hebben. Met een vader die luisterde naar The Police, R.E.M en Eric Clapton, werd er een solide muzikale basis gelegd. Daarnaast luisterde de moeder van Maartje naar de Nederlandse helden Boudewijn de Groot en Frank Boeijen. Helden die haar basis verrijkt hebben met de taalkundige en poëtische diepgang die zo kenmerkend zijn voor haar muziekinterpretatie van vandaag. Maartjes liefde voor muziek startte op jonge leeftijd, net als haar klassieke pianolessen die zij negen jaar volgde. Een kleurrijk palet aan interesses en invloeden die gedurende haar carrière uitmondden in uiteenlopende ijzersterke talenten.

In 2003 behaalde Maartje het diploma 'Docent Muziek'. In 2007 studeerde ze met een 9 af aan het Conservatorium ArtEZ te Arnhem, richting 'Zang Pop & Jazz'. Ze kreeg zangles van Ineke van Doorn, Jolande Geven en Mathilde Santing. Daarnaast volgde Waanders diverse spel- en zangworkshops aan de opleiding Muziektheater bij Mariëlle Vester. Tot slot behaalde ze later –in 2009- aan het eerdergenoemde ArtEZ Conservatorium haar Master, met als specialisatie het Franse chanson.Maartje speelde in de volgende -sommige door haarzelf geschreven- muziek(theater)producties: 'Je suis comme je suis', 'Volg mij', 'Over Liefde Gesproken', 'Zijn naam was James', 'Oersprong' (Steengroevetheater), 'Jambo Bwana', 'Kerst EnZo', 'De verhalen achter de liedjes', 'Er was eens…..' en 'Stilte in de Storm'. Voor de bands 'Busted' en 'Bratt' verrichtte Maartje het nodige studiowerk en ze zong daarnaast verschillende ringtones in. Met haar duo Maartje&Dennis heeft ze de cd 'Een ode aan het Franse lied' opgenomen. Daarnaast is ze te horen op de volgende cd's: 'Jambo Bwana', (Live-registratie van deze Afrikaanse voorstelling) 'Kerst EnZo, 3 stemmen en een piano' (kerstcd) en 'Liedje voor jou', een cd met kinderliedjes.

Maartje zong in het voorprogramma van Marcus Miller en werkte als docent 'Bijvak Zang' tussen 2007-2009 aan het conservatorium te Arnhem. Tevens gaf ze daar tussen 2012-2013 'Zang Pop/Jazz' aan de muziektheateropleiding. Op dit moment heeft ze haar eigen zanglespraktijk, geeft ze stem- en presentatielessen aan vocal groups, koren en muziektheatergezelschappen. Daarnaast treedt Waanders op met haar duo Maartje&Dennis. Ze werkt samen met verschillende jazz/popbands waaronder haar eigen coverband 'Lady Bloom', haar Franstalige combo 'Pour Vous' en a capella trio 'Pur Sang'. Ze wordt regelmatig gevraagd als solist bij diverse orkesten en koren en zong de backing vocals van Johnny Logan.
Op dit moment is ze onder haar eigen naam, druk bezig met de opnames van haar eerste eigen CD.

Eamon en Beer
Het duo Eamon en Beer, bestaande uit de vijftienjarige Winterswijkers Eamon te Voortwis en Beer Swildens. De wegen van de twee jongens liepen totaal andere richtingen op en toch kruisten ze elkaar. Beer zit vanaf zijn zesde in het stramien van toonladders, noten lezen en muziekschool. Of zoals hij het zelf zegt: "Maar ik werd verliefd op de klank, de noten en op klassieke muziek." Eamons pad begon bij een deuntje naspelen en veel improviseren. "Als je gehoor goed werkt, dan kun je Mozart spelen," vertelt hij.
De leeftijdgenoten kennen elkaar al jaren, maar maakten niet eerder samen muziek dan mei 2017. "We spelen in hetzelfde voetbalelftal en wisten van elkaar wel dat we aan muziek deden." Beiden hadden de drive om samen te spelen.

heartbeatconcert.nl

Meer berichten