Cliëntondersteuning is er voor iedereen in Oost Gelre.
Cliëntondersteuning is er voor iedereen in Oost Gelre. (Foto: PR)

Cliëntondersteuning is er voor iedereen in Oost Gelre

Soms is het fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen, wanneer u bijvoorbeeld vast zit in de complexe zorgwereld. Iemand die de weg kent. Of met u meegaat naar bijvoorbeeld een (keukentafel)gesprek met de gemeente. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing.

Cliëntondersteuning is er voor iedereen met een vraag over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen of regelgeving & geldzaken. De cliëntondersteuner staat naast u en geeft informatie, advies en korte ondersteuning die u helpt zo zelfredzaam mogelijk te zijn en de daarvoor benodigde zorg en ondersteuning te vinden en te krijgen. Een cliëntondersteuner kan ook aanwezig zijn bij het (keukentafel)gesprek met bijvoorbeeld de gemeente.

Klop aan bij MEE
In de gemeente Oost Gelre biedt MEE Oost deze cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners van MEE weten veel over leven met beperkingen, zoals (licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook over chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht.

Contact met een cliëntondersteuner
Als inwoner van de gemeente Oost Gelre kunt u voor gratis cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Oost via telefoonnummer 0314 – 344 224 of
e-mail info@mee-oost.nl.

Kijk voor meer informatie op mee-oost.nl

Meer berichten