Arjan Hagens van BS22 overhandigt de sleutels aan Brigitte Nibbelink van Brindi. Foto: Eveline Zuurbier
Arjan Hagens van BS22 overhandigt de sleutels aan Brigitte Nibbelink van Brindi. Foto: Eveline Zuurbier (Foto: Eveline Zuurbier)

BS22 verlaat Beltrumsestraat 22 'Buiten blijken we goed vindbaar'

Eveline Zuurbier

BS22 verlaat het winkelpand aan de Beltrumsestraat, maar dat betekent niet dat het waarmaakcenter ook uit Groenlo vertrekt. "Mensen komen met hun ideeën op allerlei momenten en plekken naar ons toe. Als ik in de supermarkt ben, word ik aangesproken. Dat is fantastisch", licht Joske Elsinghorst het besluit van de stichting toe.

GROENLO - BS22 blijft 'mobiel' vindbaar en bereikbaar. "Met de tijd komen nieuwe inzichten. Een van deze inzichten dit jaar is dat Grollenaren en ook de mensen buiten de stad de kennismakelaars van BS22 weten te vinden: op straat, via Facebook, mail, de website, in de supermarkt, op het terras, in de winkel, bij de kapper en in de kroeg", laat BS22 via de social mediakanalen weten.
"Onze locatie aan de Beltrumsestraat is daarvoor niet meer alles bepalend, ervaren we. Daarom hebben we besloten om eind dit jaar afstand te doen van het pand."
"Ons werk heeft zich verplaatst. Als we buiten BS22 worden aangesproken, dan blijkt dat mensen graag contact met ons willen hebben en ons niet meer alleen in het pand weten te vinden", verklaart Joske.
BS22 koos niet voor een verhuizing naar sociaal cultureel centrum De Mattelier toen dat vorig jaar gereed kwam. De inschatting was dat BS22 dan teveel zou opgaan tussen andere groepen vrijwilligers en de kracht van de openheid van de inloop pal aan de winkelstraat zou verliezen.

"De gemeente is vanaf het begin heel duidelijk geweest: 'We betalen vier jaar voor jullie de huur'. De wens van de gemeente was dat we over zouden gaan naar de Mattelier. We besloten dat niet te doen en zijn achteraf blij met die beslissing. We hebben onderzocht of we inkomsten kunnen genereren om de huur te dekken, maar dat past eigenlijk niet bij ons. Wat wij willen en waarvan wij energie krijgen is mensen met ideeën helpen."

Het besluit staat vast. "Dat betekent dat we tijdig onze verhuurder dit wilde laten weten. Het doet ons zeer als het pand leeg zou komen. Via een tip begrepen we dat onze buurvrouw van Brini naar uitbreidingsmogelijkheden zocht. We zijn bij Brigitte op de koffie gegaan en het is prachtig hoe mooi alles nu samenvalt. Daar zijn wij heel gelukkig mee." BS22 en Brini gaan vanaf 1 november hun activiteiten combineren. Een outlet van Brini met een inloop van BS22 tot aan het einde van het jaar. Daarna zijn de mensen van BS22 online en op wisselende plekken te treffen.

Meer over BS22 in de krant van aanstaande woensdag 17 oktober.

Eveline Zuurbier
Meer berichten