Ballonnenboog bij de ingang
Ballonnenboog bij de ingang

Geslaagde open dag Kledingbank Winterswijk en omstreken

De Kledingbank Winterswijk e.o. hield op 6 oktober een open dag om haar eerste lustrum te vieren. Enthousiaste bezoekers en vrijwilligers, een goede sfeer en het mooie weer hebben bijgedragen aan een zeer geslaagde dag.

Winterswijk- De hele dag konden belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen van de Kledingbank. Bezoekers werden bij binnenkomst vriendelijk ontvangen en in groepjes rondgeleid door enkele vrijwilligers en bestuursleden van de Kledingbank. Zij kregen vervolgens uitleg over de werkwijze van de Kledingbank, konden rondkijken in de verschillende vertrekken waarin de dames- en herenwinkel, de kinderwinkel, de sorteerruimte en de voorraden zijn ondergebracht.

Bezoekers waren stuk voor stuk zeer onder de indruk van hetgeen zij te horen en te zien kregen. Velen van hen hadden geen idee hoe het bij de Kledingbank reilt en zeilt en dat er naast alle soorten kleding en schoenen ook bed- en badtextiel wordt verstrekt. Mensen hadden soms het idee dat er nog gewerkt werd in een wat oude, stoffige ruimte, waar kleding vanuit dozen aan klanten werd aangeboden. Men was dan ook aangenaam verrast, dat het er allemaal zo mooi en netjes uitzag en dat de kleding keurig op soort en maat gesorteerd, op winkelrekken wordt aangeboden. Het feit dat klanten op afspraak worden geholpen en dat mede hierdoor hun privacy wordt gewaarborgd, werd door de bezoekers bijzonder gewaardeerd. Bijkomend voordeel van deze werkwijze is, dat klanten alle tijd en hulp krijgen om hun kleding uit te zoeken.

Op de bovenverdieping van het pand werden presentaties gegeven over het ontstaan, het doel en de werkwijze van de Kledingbank. Ook werd teruggeblikt op de start in 2013 in de oude school de Driemark in Winterswijk. De destijds gebruikte enorme hoeveelheid bananendozen zijn meeverhuisd naar de huidige locatie en fungeerden deze dag als aankleding van de presentatieruimte.

Gemengde gevoelens

De huidige organisatie telt ruim 35 enthousiaste vrijwilligers en heeft in 2017 ruim 730 klanten uit de regio aan kleding geholpen. Het lustrum wordt dan ook met gemengde gevoelens gevierd. Ondanks de economische groei, voorziet de Kledingbank namelijk nog steeds in een behoefte en is de groep klanten groeiende.

Vrijwilligers kregen van belangstellenden de meest uiteenlopende vragen en na uitroepen als ohh!, wauw! en jeetje! kwam eigenlijk iedereen tot de conclusie dat het draaiende houden van de Kledingbank een flinke klus is, die echter wel op veel waardering kan rekenen. Bezoekers die de Kledingbank een warm hart toedragen deden dit in de vorm van een vrije gift, een attentie of door de aankoop van loten. Onder het genot van een kop koffie, een hapje en een gezellige muzikale noot werd nog druk nagepraat en werden de bij de loterij gewonnen prijzen bewonderd.

Meer weten over de Kledingbank Winterswijk e.o.? Kijk op kledingbankwinterswijk.nl

Meer berichten