Het winnende team van de Pastoor Arsschool uit Lichtenvoorde krijgt haar prijs overhandigd door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland.
Het winnende team van de Pastoor Arsschool uit Lichtenvoorde krijgt haar prijs overhandigd door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. (Foto: Jiri Buller)

Pastoor van Arsschool wint publieksprijs van Bright Ideas Challenge

Lichtenvoorde - De Pastoor van Arsschool uit Lichtenvoorde heeft dit jaar de publieksprijs van de Bright Ideas Challenge gewonnen met het idee van een Slimme Boot tijdens het Generation Discover Festival in Den Haag. Zij bedachten een boot met kleine visnetten en ingebouwde camera's, waardoor vuil uit het water kan worden gezeefd en zeedieren met rust worden gelaten.

De Bright Ideas Challenge is een groot initiatief waarbij basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor wereldproblemen op het gebied van energie, water en voedsel.

Het afgelopen schooljaar hebben een recordaantal basisschoolklassen meegedaan, dus het is extra knap dat de leerlingen van de Pastoor van Ard de publieksprijs hebben gewonnen. Het team kreeg haar prijs overhandigd door Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, één van de hoofdsponsors van het techniek en wetenschap festival.

Meer berichten