Basisschoolleerlingen mogen groen komen proeven op Zone.college

Bijna duizend groep 8-leerlingen dompelen zich eind oktober anderhalf uur onder in het groene onderwijs van de Achterhoek. Met de bus of fiets reizen ze naar Doetinchem voor de Groenproefdagen van Zone.college (het gefuseerde AOC Oost en Groene Welle). Leerlingen van Duiven tot Winterswijk kunnen zo zelf ervaren waarom Zone.college anders is dan alle andere scholen in de regio.

Zelf met groen aan de slag

Op 30 en 31 oktober en 1 november stappen de leerlingen een school in bedrijf binnen, want het onderwijs draait gewoon door. Speciaal voor de 11- en 12-jarigen is er een carrouselprogramma waarin ze zelf van alles mogen ondernemen. Zoals creatief koken, bloemstukken of zaaipotjes maken of ontsnappen uit een door studenten gebouwde escaperoom. Maar ook een voorproefje krijgen van de naastgelegen nieuwbouw, waar Zone.college over anderhalf jaar naartoe verhuist.

Al 15 jaar een succes

De Groenproefdagen zijn een aanvulling op de Open Dag in januari 2019. Coördinator Karen Smelt: “Tijdens de Open Dag gaan we dieper in op het onderwijs. Deze Groenproefdagen zijn bedoeld om basisschoolleerlingen vooral te laten proeven, ruiken en voelen wat ons groene onderwijs inhoudt. Maar ook wat onze school anders maakt. Deze dagen zijn al ruim 15 jaar een succes.”

Groenproefdagen: Di 30 okt, wo 31 okt, do 1 nov 2018.

Open Dag:                 Wo 23 jan 2019 (vmbo Groen en Het Groene Lyceum).

Meer berichten