Lonneke Sloetjes krijgt een warm onthaal van haar oude club Longa'59. (Foto: Marcel Houwer)
Lonneke Sloetjes krijgt een warm onthaal van haar oude club Longa'59. (Foto: Marcel Houwer) (Foto: Marcel Houwer)

Slöetjes vertegenwoordigt de Achterhoekse slagkracht

Met deze woorden omschreef wethouder van sport, Bart Porskamp de inzet van vrijwilligers en sportverenigingen die sporttalenten voortbrengen. Volleybalster Lonneke Slöetjes is komend van VCV (Varsseveld) op 15-jarige leeftijd naar eredivisionist Longa'59 (Plantina) gegaan en volleyt tegenwoordig bij Vakifbank SK in Istanbul. Voor oranje wordt haar rechterarm als krachtigste aanvalswapen beschouwd.

LICHTENVOORDE - De prestatie van de volleybalvrouwen in Japan geeft een enorme uitstraling aan de sport. Lonneke Slöetjes blijft er 'gewoontjes' onder en laat de complimenten over haar heen komen. Ook als ze door burgemeester Annette Bronsvoort een Achterhoekse powervrouw wordt genoemd. Ze lacht en vindt de sportprent die ze uit handen van wethouder Porskamp 'supervet'.

Voor de aanwezige pers spreekt ze de hoop uit over twee jaar in het gemeentehuis terug te komen, maar dan met een olympische medaille om haar nek. In 2020 zijn de zomerspelen in Tokio. Voorzitter van Longa'59 Marian Hagen nodigde Lonneke Slöetjes uit voor een clinic. De Lichtenvoordse volleybalclub bestaat volgend jaar oktober 60 jaar. Ze ontving een pot vol kleurrijke Longa-drop. "Omdat je kleur aan de sport geeft."        

Meer berichten