Na Ludgerparochie ook kerksluiting in 'de Paulus'

GROENLO - Het parochiebestuur van de Paulusparochie (met Groenlo als eucharistisch kerkcentrum), heeft afgelopen weekend aan de parochianen meegedeeld dat vier van de zeven kerken in de komende jaren aan de eredienst onttrokken worden. Dat houdt in dat de rooms-katholieke kerken in Neede, Rietmolen, Rekken en Lievelde gesloten worden. De r.-k. kerken in Beltrum, Eibergen en in Groenlo blijven voorlopig open.
Redenen zijn dat het kerkbezoek flink is teruggelopen en het team van pastores een groter werkgebied heeft gekregen. Sinds het vertrek van pastoor Casper Pikkemaat in de Ludgerparochie (met Lichtenvoorde als eucharistisch centrum) werken beide parochies samen. Er is één pastoresteam. De verwachting is dat de Ludger- en de Paulusparochie gaan fuseren. "Fasegewijs worden de vieringen waarin een lid van het pastoraal team voorgaat op de locaties verminderd die in de toekomst de kerkdeuren sluiten. Het parochiebestuur zet een proces ingang om deze locaties hier op voor te bereiden. Daarbij wordt gekeken naar eventuele herbestemmingen." Uiterlijk 2026 zal dit proces zijn afgerond.

In september kondigde de Ludgerparochie aan zes van de negen kerken aan de eredienst te onttrekken. Dit zijn de kerken in Harreveld, Mariënvelde, Bredevoort, Meddo, Vragender en Aalten. De r.-k. kerken in Winterswijk, Zieuwent en Lichtenvoorde blijven open.        

Meer berichten