Foto: Marcel Houwer

Knunnekes starten vijfde seizoen met Tröntjesfestival in Lange Gang

Zondag 11 november trekt carnavalsvereniging De Knunnekes alle registers open om met het carnavalsjaargetijde direct al de juiste toon te zetten. Naast de onthulling van het motto waar de Grolse feestneuzenclub haar campagne mee in gaat, en de onderscheiding van een Grollenaar met het gouden veertje voor grote verdiensten voor de Grolse carnaval, kiest carnavalsgek Grolle haar campagnelied.

GROENLO - De stad Grolle en zijn inwoners worden dit jaar in zes nieuwe liedjes bezongen, in verschillende stijlen. Allen met een hoog meezinggehalte. Aan de vakjury en een publieksjury de taak te kiezen uit de zes inzendingen. Naast de winnaar van de Chris Muetstege-bokaal kent de vakjury de Tom Smits Muzieknoot toe aan een 'om bepaalde redenen bijzonder nummer.'

Alle nummers worden uitgevoerd door de Tröntjesband onder leiding van zanger/gitarist Tim Ebbers. Deelnemende liedjes: 'Hol los dee piepe' (tekst: Peter Wekking, muziek: Tim Ebbers, blaasarrangementen: Sander Zweerink), 'Tante Loes' (tekst en muziek: Eric Pos, blaasarrangementen: Pascal Roerdink, Mike Wittenbernds, Hans Zwijnepoel), 'Ik heur hier' (tekst: Henri Walterbos, muziek: Tim Ebbers, blaasarrangementen: Sander Zweerink), 'As ie met mien noar boeten goat' (tekst en muziek: Patrick Reesink, blaasarrangementen: Pascal Roerdink), 'Paradies' (tekst en muziek: Patrick Pos, blaasarrangement: Hans Zwijnepoel), 'Het Licht En Voor De stad' (tekst en muziek: Jan Klein Gunnewiek en Nico Ressing, arrangementen: Marcel Lof). Het Tröntjesfestival wordt live uitgezonden op Gelre FM. Deze week worden de liedjes professioneel opgenomen in deels de Eurostudio in Lichtenvoorde en in de studio van Iets Anders van Christof Elsinghorst. De liedjes verschijnen zowel op Spotify als op cd.

Het programma start om 20.00 uur met binnenkomst van de hoogheden Prins Henk-Jan en Adjudant Maurice, Raad van Elf, Vorst, President, de Tönnekes en het Dweilorkest der Knunnekes. Naast een optreden van het Dweikorkest der Knunnekes wordt de avond feestelijk ingevuld door entertainer Sipke de Boer. Het festival is in Grolsch Brouwhuys de Lange Gang. De entree is gratis.

Meer berichten