Noud Garstenveld wordt in het bijzijn van FCCL-voorzitter Jurgen Klein Tank door sportwethouder Bart Porskamp gehuldigd.
Noud Garstenveld wordt in het bijzijn van FCCL-voorzitter Jurgen Klein Tank door sportwethouder Bart Porskamp gehuldigd. (Foto: Eveline Zuurbier)

Wethouder huldigt BMX-kampioenNoud Garstenveld

Fietcrossclub FCCL in Lichtenvoorde is trots om weer een Nederlands kampioen binnen de vereniging te hebben. Helemaal als sportwethouder Bart Porskamp langskomt om BMX'er Noud Garstenveld in het zonnetje te zetten. Op een van de crossheuvels van de crossbaan sprak de wethouder hem afgelopen zondag toe.

(door Eveline Zuurbier)

LICHTENVOORDE - Wethouder Porskamp noemde de behaalde prestatie 'weer een fantastische vorm van sportbeleving in Oost Gelre'. Na waterpoloster Vivian Sevenich en volleybalster Lonneke Slöetjes heeft Oost Gelre nog meer talenten die fantastische wedstrijden kunnen neerzetten. "Timing, inzet en power, trainen en nog eens trainen, zijn nodig om kampioen te worden. Door de inzet van vrijwilligers kunnen talenten tot deze prestaties komen."

Noud laat de belangstelling voor zijn kampioenschap over zich heen komen. "Er kan altijd wat gebeuren. De concurrentie is best hoog en het is altijd afwachten of het lukt", vertelt Noud over het Nederlands kampioenschap in Haaksbergen waar hij in mei het goud mee naar Lichtenvoorde nam. Ook kwalificeerde Noud zich voor het afgelopen EK in Frankrijk. "Het WK was te ver weg. Komend jaar is het in Zolder in België. Als ik bij de beste zestien van Nederland kom, mag ik starten." Noud wil ook in 2024 naar de Olympische Spelen. Zijn voorbeeld is Jelle van Gorkom.

Zijn ouders Chris en Wendy zijn trots op wat hun zoon gepresteerd heeft. Hij traint drie keer per week in Haaksbergen, Doetinchem en Lichtenvoorde. Ook helpt hij bij de training van jongste fietscrossers. Nouds jongere broer Mart crosst ook. "De jongens zwepen elkaar op. Noud probeert zijn broer mee op sleeptouw te nemen. Mooi om te zien dat ze elkaar helpen beter te worden in de sport."

Meer berichten