In het kader van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek is er een Popgilde Meetup in Theater de Storm.
In het kader van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek is er een Popgilde Meetup in Theater de Storm. (Foto: Stan Bouman)

Popgilde Meetup in Theater de Storm

Onder de noemer Popgilde Meetup is er zaterdag 17 november in Theater de Storm in Winterswijk een gratis informatieve en muzikale middag voor songwriters, dj's, rappers, bands en muziekliefhebbers.

Winterswijk - In het kader van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek kunnen popliefhebbers in het Winterswijkse theater gratis deelnemen aan diverse clinics en inspirerende shows.

Liefhebbers van nieuwe geluiden kunnen zich onderdompelen in de wereld van gitaarpedalen bij de sound clinic van Vedran "The Wizard" Mircetic (De Staat). Voor zangers en zangeressen is er een vocal coaching clinic van Henrike Jansen. Muzikanten die willen ontdekken hoe en hoeveel geld je kunt verdienen met eigen muziek kunnen hun vragen stellen aan Buma/Stemra en/of Sena. Wessel Westerveld (labelmanager 2-Dutch Music Group) geeft een presentatie en beantwoordt vragen over publishing. Ineke van Empel, directeur Theater De Storm, legt uit wat je het beste kunt doen als je als band of muzikant de ambitie hebt om een theatertour te spelen.

Shows
Tussendoor kunnen muzikanten kennis en ervaringen uitwisselen en zijn er optredens van o.a. de Winterswijkse songwriter Dana Lewu, het Winterswijkse hiphopduo Vissers & Jansen en de Achterhoekse roulatieformatie Hooked.

Programma
MondriaanZaal (clinics)
13:00 - 13:30 Vocal clinic: Henrike Jansen
14:00 - 14:15 Buma/Stemra: Harm Groustra
14:15 - 14:30 Sena: Silvia Biemans
15:00 - 15:15 Publishing clinic: Wessel Westerveld (2-Dutch)
15:15 - 15:30 Theater De Storm: Ineke van Empel
16:00 - 16:45 Gitaar clinic: Vedran Mircetic

MiddenZaal (shows)
13:30 - 14:00 Songwriter: Dana Lewu
14:30 - 15:00 DJ
15:30 - 16:00 Hiphop: Vissers & Jansen
16:45 - 17:00 Rock: H∞ked on Record

Trots op deelname
Directeur van Theater De Storm, Ineke van Empel, legt uit waarom ze trots is op deze Popdag: "Onze regio blinkt uit in muzikale talenten in al zijn genres. Dit willen we als theater graag stimuleren. Toen wij contact zochten met de Dag van de Achterhoekse Popmuziek heeft één van de organisatoren, Meindert Bussink, in no time een prachtig programma voor ons samengesteld. We nodigen onze bezoekers graag uit om te ontdekken hóe groot het talent is uit onze eigen regio én hopen veel regionale bands, songwriters, rappers en/of dj's op deze dag te kunnen inspireren."

Inloopmiddag
De Popgilde Meetup vindt plaats op zaterdagmiddag 17 november en is opgezet als inloopmiddag met een doorlopend programma tussen 13.00 uur en 17.00 uur. U heeft hiervoor geen toegangskaart nodig, de entree is gratis. Kijk voor meer informatie op theaterdestorm.nl en/of dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl.

Meer berichten