Oplevering woningen aan de Houtwal in Groenlo.
Oplevering woningen aan de Houtwal in Groenlo. (Foto: PR)

Nieuwe woningen aan de Houtwal in Groenlo klaar

De zes woningen voor De Woonplaats zijn verhuurd en de nieuwe bewoners hebben begin november de sleutel ontvangen.

Groenlo - Er zijn vier eengezinswoningen en een beneden- en bovenwoning toegevoegd aan de Houtwal. Vanaf februari dit jaar werd gebouwd aan de woningen aan de stadsgracht in Groenlo. Aannemer KlaassenGroep bouwde de zes woningen voor woningcorporatie De Woonplaats. Deze week kregen de nieuwe huurders de sleutels van hun nieuwe woning.

In het voorjaar startte de verhuur van de woningen. Er was veel belangstelling voor de sociale huurwoningen met een huurprijs onder de 710 euro. Tijdens het bouwproces waren de toekomstige huurders al bekend. Zij konden zelf keuzes maken voor keuken, badkamer en toilet.

Bijzondere architectuur
De architectuur van de woningen is bijzonder te noemen en past heel goed bij de oudere woningen aan de Houtwal en bij het oude stadshart van Groenlo. De woningen zijn qua uitstraling zeer divers, de dakvormen, de kleuren en gebruikte stenen zijn per woning anders. Voor de zes woningen worden bijvoorbeeld zeven verschillende gevelstenen gebruikt. Met de voltooiing van de woningen heeft de Houtwal weer een fraaie uitstraling gekregen.

Meer berichten