Fotobijschrift: WMT gaat met de musical HAIR terug in de flowerpowertijd. Achter: Hetty Overkamp, Marleen Holweg, Wilfried Siemes. Voor: Henrike Jansen, Liesbeth Beerten en Ester Reusink. Petra Eekelder ontbreekt op de foto.
Fotobijschrift: WMT gaat met de musical HAIR terug in de flowerpowertijd. Achter: Hetty Overkamp, Marleen Holweg, Wilfried Siemes. Voor: Henrike Jansen, Liesbeth Beerten en Ester Reusink. Petra Eekelder ontbreekt op de foto. (Foto: Wendy Plant)

Talent uit Oost Gelre schittert in de flowerpower musical HAIR

Het Winterswijks Muziek Theater staat van 22 t/m 25 november in Theater De Storm met de musical HAIR. De bekende Broadway musical bekend van hits als 'Aquarius', Let the sun shine in' en natuurlijk 'Hair'. Een aantal rollen wordt gespeeld door leden uit Lichtenvoorde en Groenlo.

Oost Gelre - De musical HAIR ?is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren '60 in Amerika. Liesbeth Beerten speelt de rol van Lily en zingt onder meer het nummer HAIR: "Het verhaal draait om de jonge Claus Hooperbukowski die het platteland achter zich laat om zich in de grote stad te melden voor de dienstplicht. In Central Park loopt hij een groep hippies tegen het lijf die protesteren tegen de oorlog in Vietnam en rebelleren voor een gezonde planeet en vrije liefde. Thema's die ook nu nog steeds actueel zijn."

Geestverruimende middelen
Ester Reusink speelt de rol van Margreet van Dam. "Margreet is een deftige dame die haar saaie burgermansleven beu is. In het lied 'My conviction' steek ik de hippies een hart onder de riem en uiteindelijk besluit ik om me bij hen aan te sluiten. Deze hippies worden geleid door George Burger. George is impulsief, een gangmaker, een tikje exhibitionistisch en een echte knuffelaar en laat Claus kennis maken met geestverruimende middelen. Op een gegeven moment loopt dat helemaal uit de hand en komt Claus terecht in een soort psychedelische trip."

Zinloze oorlog
Claus ontwaakt uit de slechte trip door de bulderende stem van een dril sergeant. Hetty Overkamp speelt de rol van hippie Luna en zingt het nummer 'Zwart Zaad'. "Op het eind van de trip heeft Claus het gevoel dat hij alles kwijt raakt: zijn ouders, zijn geliefde Linda en zichzelf. Het eind van de musical is meeslepend en heftig en confronteert het publiek met het feit dat veel jonge mannen gestorven zijn in een zinloze oorlog. Het is een musical die echt onder je huid gaat zitten en de boodschap die we uitdragen is nog steeds actueel: heb elkaar en de wereld lief", aldus Hetty.

Kaartverkoop
HAIR is te zien van donderdag 22 t/m zondag 25 november. De kaarten te koop bij Theater De Storm via 0543-519285 of www.theaterdestorm.nl De try-out op woensdag 21 november is toegevoegd aan het speelschema, kaarten hiervoor zijn tegen gereduceerd tarief te koop.

Meer berichten