kleinkoor Second Edition
kleinkoor Second Edition (Foto: PR Second Edition)

Instuif met Second Edition

Zondag 2 december staat de Instuif geheel in het teken van kleinkoor Second Edition Zij verzorgt een middagvullend programma in het Grand Café van Antoniushove. Muzikaal leider is Esther van de Heijden. Aanvang 14.30 uur. Toegang 5 euro.

Wat begon als een groep mensen die op zondagochtend onder leiding van Vincent Stapelbroek samen gingen zingen, genaamd ODIVA (Ontspanning Door Inspanning Van Allen), is in de loop der tijd uitgegroeid naar een kleinkoor. In augustus 1992 kwam de tweede editie van dit koor met een aantal nieuwe leden, vandaar de naam Second Edition. Er werd geoefend op de zondagochtend in de huiskamer van Vincent en zelfs baby’s mochten mee! Dennis Vallenduuk werd toen hun pianist. Sinds 2004 heeft Esther van de Heijden het stokje van Vincent overgenomen en oefenen ze nu nog steeds met veel plezier.        

Kleinkoor Second Edition bestaat nu, naast de dirigent en de pianist, uit 11 mannen en vrouwen die meerstemmige muziek zingen en het staat bekend om zijn warme koorklank. De groep wil mensen raken met onze muziek. Het repertoire is breed en bestaat uit tijdloze pop- en musicalsongs en liederen uit lang vervlogen tijden die nog steeds mooi zijn. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding van Dennis. Dit doen ze sinds kort in hun nieuwe oefenruimte De Mattelier te Groenlo.                                                        

Op 12 november 2017 gaf Second Edition een concert onder de titel Jubelum ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Begin november van dit jaar trad Second Editon op tijdens de kerkproeverij in de Johanneskerk te Lichtenvoorde. Op 2 december zijn ze te beluisteren op de Instuif.

Meer berichten