Foto: Maarten Kooiker

Spectaculaire onthulling prins Ivo en adjudant Mark

Een kippenvelmoment in City Lido gaat over een zaal vol Knunnekes wanneer om elf seconden over acht een daverend applaus klinkt voor de overleden raad van elf-lid Patrick Tilley en voormalig stadsprins Willie Oostendorp. Het prinsenbal van De Knunnekes werd erom verzet naar zaterdag 1 december. Daarna gaat het los zoals beiden het graag zouden zien.

GROENLO - Ze komen tevoorschijn uit twee bankkluizen: het nieuwe prinsenpaar prins Ivo (Thuinte) en adjudant Mark (Mink). De Knunnekes maken voor de onthulling van hun nieuwe hoogheden er altijd een podiumspektakel van waar alle geledingen van de carnavalsvereniging en bezoekers van smullen. Het geheel is in Western-stijl. Schietende bandieten plegen overvallen en de gedeponeerde bankkluizen worden losgebroken. De onthulling is met muziek en dans en wanneer prins Ivo en adjudant Mark uitbreken, daalt er een regen aan bankbiljetten van elf euro neer.

Het nieuwe prinsenpaar liet zich direct van de goede kant zien met en maidenspeech en een proclamatie. Een lach en de traan aan het begin van de avond, kwamen dicht bij elkaar. Beide hoogheden maken deel uit van de vriendengroep De Maffe Grolsen, die in het Grolse carnaval een groot aandeel hebben. Prins Ivo is eigenaar van Warenhuis Post en adjudant Mark onderneemt in campers. Bij 'de vangst' voor nieuwe hoogheden hoefden ze niet lang na te denken. In 56 minuten kregen president Maarten Kooiker en adjudant Miquel Porskamp het ja-woord.

Meer berichten